Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Tinerii din Republica Moldova care doresc să susţină BAC-ul în regim extern pot depune cereri

0
10 Jan 2020 11:02:11
Autor: Iurii Botnarenco

Persoanele care doresc să susţină examenul de bacalaureat în regim extern pot depune cereri, până pe 15 februarie. Modelul poate fi găsit pe pagina web a Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare www.aee.edu.md. Dosarul se depune la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Potrivit IPN, la susţinerea în regim extern a examenului de bacalaureat sunt admise persoanele care au atins vârsta de 19 ani şi care sunt absolvenţi ai şcolii medii de cultură generală, absolvenţi ai şcolii profesionale cu durata de trei ani de studii. La fel, persoanele care au cel puţin doi ani de liceu cu situaţia şcolară încheiată, absolvenţii colegiilor şi studenţii instituţiilor de învăţământ superior, care au fost admişi la studii în baza atestatului şcolii medii de cultură generală.

Candidaţii înscrişi vor susţine probe de diferenţă de programă pentru certificarea gradului de însuşire a materiei la toate disciplinele din Planul-cadru pentru învăţământul liceal, anul de studii 2019-2020, la profilul respectiv.

Examenul de absolvire în regim extern se va desfăşura concomitent cu examenul de absolvire în învăţământul gimnazial şi liceal.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii