Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Tiraspolul interzice intrarea în Transnistria a automobilelor cu numere moldoveneşti

0
17 Jan 2020 11:30:41
Autor: Iurii Botnarenco

Tiraspolul interzice, începând cu 24 ianuarie, trecerea „frontierei” Transnistriei pentru toate tipurile de vehicule înmatriculate în Republica Moldova, conduse de cetăţeni rezidenţi permanent în Moldova şi care deţin permis de conducere al Republicii Moldova. O informaţie în acest sens a fost plasată pe pagina web a aşa-numitului Minister al Afacerilor Externe din Transnistria, transmite IPN.

Potrivit informaţiei, măsura va fi valabilă până Chişinăul va permite din nou ca automobilele cu numere de înmatriculare transnistrene să aibă acces pe teritoriul controlat de autorităţile moldoveneşti.

Ministerul transnistrean susţine că un demers oficial privind acest subiect a fost transmis reprezentantului privind chestiunile politice din partea Republicii Moldova şi participanţilor internaţionali în formatul „5 + 2”.

Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova a sistat, începând cu data de 10 ianuarie curent, aplicarea excepţiei temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Astfel, conducătorii auto care doresc să traverseze frontiera de stat trebuie să se conformeze Legii cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport şi modificarea unor acte legislative.

https://www.ipn.md/ro/tiraspolul-interzice-trecerea-frontierei-transnistriei-cu-ucraina-pentru-automob-7965_1070870.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările