Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Tiraspolul scoate „posturile de carantină”

0
21 Jan 2021 14:26:12
Autor: Iurii Botnarenco

Administraţia de la Tiraspol a decis să elimine posturile de control pe care le numeşte „de carantină” şi care au fost instalate unilateral la hotarul administrativ sub pretextul măsurilor epidemiologice în contextul răspândirii noului coronavirus, transmite IPN.

Autorităţile transnistrene precizează că iniţial au fost instalate în jur de 30 de posturi, ulterior numărul lor a fost redus la 11. Decizia de a le elimina vine în contextul în care rata de infectare în dreapta şi în stânga Nistrului este similară.  Tiraspolul menţionează că acţiunile ulterioare vor depinde de situaţia pandemică din regiune.

Anterior, Biroul pentru reintegrare de la Chişinău anunţa că, sub pretextul măsurilor epidemiologice, Tiraspolul a instalat posturile de control grănicereşti fără acordul Comisiei Unificate de Control. Acestea împiedicau libera circulaţie a persoanelor între cele două maluri ale Nistrului, dar şi accesul a circa 50 de mii de locuitori din Zona de Securitate la serviciul de bază. Autorităţile precizau că instalarea acestor posturi suplimentare reprezintă o sfidare nu doar a Acordului din 21 iulie 1992, ci şi a celui de la Odessa, semnat la 20 martie 1998, care încă atunci condamna prezenţa grănicerilor în Zona de Securitate şi stipula retragerea treptată a acestora. Ulterior, o parte din posturi au fost înlăturate.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările