Actualitate

articolul anterior articolul urmator

UE oferă Armatei moldoveneşti asistenţă în sumă de 40 milioane de euro

4
1 Jul 2022 09:45:02
Autor: Iurii Botnarenco

Consiliul Uniunii Europene a adoptat joi, 30 iunie, o măsură de asistenţă în cadrul Instrumentului European pentru Pace în valoare de 40 de milioane de euro în beneficiul Forţelor Armate ale Republicii Moldova. Acestea vor primi echipamente neletale, provizii şi servicii relevante, inclusiv instruire legată de echipament, transmite IPN.

Potrivit Delegaţiei UE în Republica Moldova, această măsură de asistenţă o va completa pe cea în valoare de şapte milioane de euro, adoptată în decembrie 2021, care consolidează capacităţile serviciului medical militar şi Batalionului de Inginerie al Forţelor Armate.

„Măsurile de asistenţă vor consolida capacităţile unităţilor de logistică, mobilitate, comandă şi control, apărare cibernetică, recunoaştere aeriană fără pilot şi comunicaţii tactice ale Forţelor Armate ale Moldovei... Ultimele măsuri de asistenţă sunt dovada angajamentului nostru faţă de consolidarea capacităţilor Forţelor Armate ale Moldovei de a spori securitatea naţională, stabilitatea şi rezilienţa în sectorul apărării”, se precizează într-un comunicat de presă al Delegaţiei UE. Instrumentul European pentru Pace a fost înfiinţat în martie 2021 pentru a finanţa toate acţiunile Politicii Externe şi de Securitate Comună în domeniile militar şi de apărare, cu scopul de a preveni conflictele, de a menţine pacea şi de a consolida securitatea şi stabilitatea internaţională. În special, Instrumentul European pentru Pace permite UE să finanţeze acţiuni menite să consolideze capacităţile statelor terţe şi ale organizaţiilor regionale şi internaţionale în ceea ce priveşte chestiunile militare şi de apărare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Gelu Vlad
2.07.2022, 05:51:29

Au inarmat Ucraina, acum au trecut la Moldovaa !😁

-1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
2.07.2022, 20:04:55

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
2.07.2022, 20:26:58

Comentariu considerat abuziv.

Jason--Bourne
2.07.2022, 20:34:44

Iuri Botnarenco inchide rubrica de comentarii ca oricum nu-ti place replicile anti-ruse !Apucaturi comuniste !

-7 (7 voturi)
Modifică Setările