Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Ultimatumul lui Năstase, Dodon şi Usatîi expiră astăzi. „Urmează acţiuni drastice”

6
28 Jan 2016 12:40:59
Autor: Ion Surdu
Năstase, Dodon şi Usatîi vor acţiona împreună FOTO Alexandru Tarlev
Năstase, Dodon şi Usatîi vor acţiona împreună FOTO Alexandru Tarlev

Ultimatumul înaintat, duminica trecută, de către cei trei lideri ai protestatarilor – Andrei Năstase, liderul Platformei DA, Igor Dodon, liderul PSRM şi Renato Usatîi, liderul PPPN, expiră astăzi, 28 ianuarie, la ora 17.00. Potrivit lor, deocamdată nu există niciun fel de reacţie sau semnale din partea autorităţilor.

Solicitat de IPN, Igor Dodon a declarat că există deja câteva planuri de acţiuni, care urmează a fi aplicate, în cazul în care autorităţile nu vor reacţiona, însă o decizie în acest sens nu a fost luată. Potrivit lui, acţiunile vor fi decise, în a doua jumătate a zilei, în cadrul „Consiliului de Salvare Naţională”, care a fost creat în timpul protestelor de duminică.
 
„Până la această oră, nu este niciun fel de reacţie sau semnale din partea autorităţilor la declaraţia aprobată la adunarea generală a opoziţie, la mitingul de duminică”, a declarat liderul PSRM, menţionând că dacă situaţia nu se schimbă, sunt pregătite mai multe acţiuni. „Ştim ce şi cum, dar decizia trebuie luată împreună”, a mai spus politicianul.
 
Liderul Platformei „Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase, a declarat pentru IPN că urmează acţiuni drastice, dacă nu se va ţine cont de revendicările protestatarilor. Potrivit lui, vineri, 29 ianuarie, va avea loc un forum civic în acest sens. „La forum va participa elita moldovenească. Împreună cu aceasta vom lua decizii altfel decât aşteaptă guvernanţii. Ne vom ţine de cuvânt, vor fi acţiuni mult mai drastice decât au fost până acum”, a declarat Andrei Năstase.
 
O mulţime de oameni, în frunte cu cei trei lideri, au ieşit duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a cere organizarea alegerilor anticipate, dar şi demisia Guvernului Filip. Protestele de amploare împotriva Guvernului Filip au început pe 20 ianuarie, atunci când Parlamentul a votat noua componenţă a Cabinetului de miniştri. În ziua învestirii, oamenii au pătruns în legislativ. În timpul altercaţiilor, au avut de suferit poliţişti şi protestatari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

TEO TEO
28.01.2016, 13:39:19

Si ce credeti, sub aces "ultimatum" care , dupa cum spun ei , astazi expira ei isi cistiga timp in fata , ca pentru weekend sa faca o mobilizare si sa mai incerce o lovitura de Stat. E timpul cind organele de forta sa ia masuri drastice in privinta acestora

Realism Metafizic
28.01.2016, 14:29:08

Analistii de peste ocean, cei de la Stratfor, avertizeaza ca baietii astia 3 sunt capabili de multe prostii. Chiar de repetarea scenariului ucrainean cu maidanul.

Ion Marinescu
28.01.2016, 15:29:30

Pentru pompalai esti ar fi bine ca sa fie ultimatumul cu totul , si sa ea sa inceteze si sa se retraga cu toate prostiile lor, Protestele si sa lase lumea in pace sa nu o mai manipuleze si sa le murdareasca mintile

alina ursu
28.01.2016, 15:37:49

Corect si e timpul ca organele de forta sa ia masuri drastice in privinta acestora.

Ecaterina M-a
28.01.2016, 15:36:27

de ce fel de măsuri drastice, va recurge la violență, nu mai distrugeți clădirile statului vă rog, Moldova fii pașnică

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările