Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Un bărbat din R. Moldova a murit la o zi după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19. Reacţia Ministerului Sănătăţii

1
18 Mar 2021 18:45:49
Autor: Iurii Botnarenco
Vaccin AstraZeneca / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Vaccin AstraZeneca / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Un bărbat de 70 de ani, din satul Horjești, raionul Hâncești, a murit la o zi după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19, cu vaccinul Astra-Zeneca. Ministerul Sănătăţii a precizat că, în urma autopsiei, s-a constat că acesta a decedat de infarct miocardic acut, având cicatricii mai vechi. Reprezentanţii ministerului mai spun că nu există nicio legătură cauzală dintre administrarea vaccinului și deces, transmite IPN.

Potrivit MSMPS, persoana a fost invitată pentru vaccinare după ce lucrătorii medicali din localitate s-au vaccinat şi au mai rămas doze disponibile. 

Bărbatul a fost vaccinat pe 16 martie, cu vaccinul Astra-Zeneca. Timp de 15 minute după̆ vaccinare, nu a fost înregistrată̆ nicio reacţie adversă. La fel, nici în următoarele 24 de ore. Pacientul se afla la evidenţa medicului de familie cu diagnoza de hipertensiune arterială și regulat administra preparate hipertensive.

A doua zi, pe 17 martie, în jurul orei 22.00, rudele persoanei au chemat ambulanţa, iar medicii au constatat că bărbatul acuza dureri de inimă, dispnee pronunţată̆, transpiraţii reci și paloare a tegumentelor, fiindu-i pus diagnosticul: sindrom coronarian acut, fără supra denivelare de segment ST.

În timpul transportării la spital, bărbatul a murit. În urma autopsiei s-a constatat că bărbatul suferea de insuficientă̆ cardiovasculară şi a decedat de infarct miocardic acut.

Comitetul de Evaluare a Evenimentelor Adverse Post-imunizare nu a recepţionat nicio informaţie despre reacții adverse post-imunizare, înregistrate în cazul bărbatului decedat. Într-o fiolă de vaccin AstraZeneca sunt 10 doze de vaccin. Celelalte 9 persoane care au fost vaccinate din aceeaşi fiolă nu au prezentat efecte adverse post-imunizare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Online Socrates
18.03.2021, 18:59:46

Într-o fiolă de vaccin AstraZeneca sunt 10 doze de vaccin. Celelalte 9 persoane care au fost vaccinate din aceeaşi fiolă nu au prezentat efecte adverse post-imunizare. Citeste mai mult: adev.ro/qq6aq0 Din cele prezentate aici, doar 10% din cei vaccinati au decedat la scurt timp dupa vaccin. adica nu au murit toti, cum ar veni. ...

-7 (7 voturi)
Modifică Setările