Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Un bărbat din Republica Moldova a fost dat drept fiul nelegitim al regizorului Sergiu Nicolaescu

0
8 Jan 2013 00:00:02
Autor: Eugenia Pogor
Vasile Rotaru susţine că datele lui personale au fost folosite abuziv FOTO Facebook
Vasile Rotaru susţine că datele lui personale au fost folosite abuziv FOTO Facebook

Documentele apărute vineri seara ca fiind redactate de un presupus fiu nelegitim al regizorului Sergiu Nicolaescu par a fi falsuri. Semnatarul cererilor este un fost jurnalist, originar din Republica Moldova.

Cele două cereri, unul referitor la stabilirea paternităţii, iar celălalt pentru oprirea procesului de incinerare ce urma să aibă loc sâmbătă au fost trimise prin e-mail vineri seară, la ora 18.30, dar au fost descărcate şi înregistrate abia luni dimineaţă pentru că au ajuns după terminarea programului.
În mod surprinzător, la 25 de minute distanţă de la expedierea mail-ului către Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, la ora 18.55, România TV a deschis subiectul şi anunţa că este deja în posesia unor „documente incendiare”, despre care se va discuta în direct la ora 20.00. „Documente către instanţă”, „Nicolaescu, acte şoc”, „Oprirea incinerării” a titrat România TV pe burtieră, începând cu ora 18.55, şi abia după ora 20.00 a anunţat explicit despre ce este vorba.
La o altă televiziune, Antena 3, la ora 19.42 a început relatarea despre aceste documente depuse la instanţă, spunând în clar că este vorba despre un bărbat care susţine că este fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu care cere stabilirea paternităţii, dar şi oprirea incinerării trupului neînsufleţit al regizorului.

„Ştirea“ s-a propagat rapid în toată presa. Luni însă, subiectul a luat o întorsătură cu tentă penală când s-a descoperit că semnatarul adreselor către instanţă este fostul jurnalist sportiv Vasile Rotaru. Şi codul numeric personal aparţine aceluiaşi fost jurnalist.

Bărbatul este din Republica Moldova şi a studiat jurnalistica la Universitatea de Vest din Timişoara. Aici a şi început să lucreze în presă, întâi la publicaţii şi televiziuni studenţeşti, apoi la TVR Timişoara, ajungând ulterior la Bucureşti, la Realitatea TV. Acesta susţine că datele i-au fost folosite abuziv şi că nu vrea să dea declaraţii pe această temă, pentru că nu vrea să fie implicat într-un scandal cu care nu are nimic de a face.

Întreaga arhivă cu datele angajaţilor Realitatea TV a rămas, în 2011, la România TV, post înfiinţat de Sebastian Ghiţă, actual deputat USL, după ce s-a certat cu Sorin Ovidiu Vîntu, iar Realitatea TV a trebuit să se mute în alt sediu.

În cazul în care se va dovedi că este vorba despre nişte falsuri, cei lezaţi, Vasile Rotaru sau familia fostului regizor Sergiu Nicolaescu, ar putea face plângeri penale pentru a fi identificat autorul posibilei farse.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările