Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Un medic care a fost infectat cu COVID-19 cere ca în Comisia pentru Situaţii Excepţionale să fie incluşi cel puţin trei medici

1
27 Mar 2020 19:04:45
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol
FOTO simbol

Un medic de la Spitalul Clinic Republican din Chişinău, infectat cu COVID-19, a lansat o petiţie online prin care cere ca în Comisia pentru Situaţii Excepţionale să fie obligatoriu cel puţin trei medici epidimiologi cu renume în ţară şi şefii spitalelor strategice, transmite IPN.

Potrivit Iulian Namolovan, medic reanimatolog, Republica Moldova trece printr-o perioadă dificilă din cauza epidemiei de coronavirus, iar medicii sunt cei care trebuie să ia decizii, pentru că au pregătirea şi cunoştinţele necesare cum să lupte şi să învingă epidemia. Or, în Comisia pentru Situaţii Excepţionale, unde se iau toate deciziile strategice legate pandemie, nu este nici un medic.

Iulian Namolovan  mai spune că directorul instituţiei, demis din funcţie, a făcut tot ce i-a stat în puteri să trateze pacienţii şi să protejeze medicii, inclusiv pe el. Anatol Ciubotaru a organizat testarea mai multor medici la COVID-19 la o clinică privată, dintre care patru s-au dovedit a fi infectaţi. După confirmare medicii au fost izolaţi şi au început tratamentul.

Iulian Namolovan mai spune că noul director numit la SCR a anunţat că spitalul nu va plăti testele medicilor şi că fiecare din cei testaţi trebuie să-şi plătească singuri analizele.

Petiţia a acumulat până acum circa 4.500 de semnături.

Cei patru medici de la SCR au fost testaţi pozitiv la coronavirus în cadrul unui laborator privat. Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a dispus verificarea probelor repetat în cadrul laboratorului Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, laborator acreditat de OMS. Rezultatele s-au confirmat.

La scurt timp, directorul spitalului, Anatol Ciubotaru, a fost demis.

https://www.ipn.md/ro/medic-infectat-cu-covid-19-cere-ca-in-cse-7967_1072504.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
27.03.2020, 19:33:12

Ar trebui , ca pe cei din " Comisia pentru Situații Excepționale, unde se iau toate deciziile strategice legate pandemie " ... în cazul în care au probleme de sănătate .. să se trateze între ei ... sau să îi trateze colegi de-ai lor .. avocați , economiști ..politicieni pur și simplu .. Corect ? Sunt convins că nu s-ar supăra ...