Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Un om de afaceri din anturajul lui Vlad Plahotniuc, găsit împuşcat în cap

4
18 Aug 2019 10:32:31
Autor: Iurii Botnarenco

Omul de afaceri Iurii Luncaşu, persoană din anturajul fostului lider PDM Vlad Plahotniuc, a murit în seara zilei de sâmbătă, 18 august, fiind găsit împuşcat în cap.

Potrivit informaţiilor preliminare, ar fi fost vorba despre o sinucidere. Luncaşu s-ar fi împuşcat din arma personală în regiunea capului şi în urma leziunilor corporale primite, acesta s-a stins. 

Potrivit portalului de ştiri noi.md, poliţia a fost anunţată despre cele întâmplate de către şoferul omului de afaceri, Boris Babin. Acesta le-a mărturisit oamenilor legii că şeful său i-a cerut să vină la domiciliu pentru a pleca împreună la aer curat. Şoferul a mers cu automobilul de serviciu la casa lui Lupaşcu de unde la luat şi s-au îndreptat spre traseul R-6 (Ialoveni-Durleşti). 

La un moment dat, Iurii luncaşu i-a cerut şoferului să oprească automobilul în câmp, şi să scrie o scrisoare cu următorul conţinut: „Căsuţă albă am cumpărat în 2017 am fost investitor”. Ulterior, a ieşit din automobil comunicându-i şoferului că iese să răsufle aer curat, în urma căreia s-a împuşcat în regiunea capului. În Registrul de stat al armelor, Luncaşu figurează ca posesor a cel puţin şase arme. 

Omul de afaceri Iurii Luncaşu este preşedinte al Clubului Oamenilor de Afaceri „Interdependenţa” şi deţine acţiuni la SC „DENIR LUX” SRL, „PRIMPROF CONSTRUCT” SRL, „ACVILIN-GRUP” şi „GB & CO” SRL – (companii de construcţii, import de mobilă, ţigări şi fabricarea vinului). Numele lui Iurie Luncaşu ar figura şi în tranzacţia de peste 154 de milioane de lei, prin care o firmă cipriotă a procurat clădirile din perimetrul străzilor Timiş şi Bujorilor din Chişinău (Casa albă), imobile atribuite lui Plahotniuc. Totodată, Luncaşu se numără printre invitaţii la petrecerile primarului de Orhei, Ilan Şor, condamnat pentru implicare în falimentarea Băncii de Economii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

foarte atent
18.08.2019, 14:44:54

l-au sinucis bolshevicii !!

+1 (1 vot)
zbucium ion
19.08.2019, 01:45:12

Se intorc anii '90, intr-acolo ne duc acum pro-"evropenii". Oamenii de afaceri nu mai au nicio siguranta in ziua de maine...Nici cetatenii de rand... In fiecare noapte in unele microraioane se stinge lumina - cate odata pe jumatate de ora, cate odata mai putin - nu mai exista nicio siguranta ca alimentele din frigider nu se vor strica. Distribuitorii de energie electrica pot face orice... Ambulantele gonesc cu viteza si nu scot sirenele nici chiar atunci cand strada e pustie... Sa stie cetatenii ca pot veni si dupa ei... "Razboiul hibrid" e si criminal, e si psihologic, apasa asupra constientului si inconstientului... Pro-"evropenii" si "unionistii"din Acum ne-au vandut ... Spasiba - eurodeputatilor romani care au pus umarul ca ei sa ajunga la putere.

-1 (1 vot)
zbucium ion
19.08.2019, 07:52:58

Începe la spatele Ucrainei "războiul interoligarhic" pentru reîmpărțirea averilor intre "oligarhii" noi - pro-rusi, pro-Uniunea Vamala si cea Euro-Asiatica si "oligarhii" vechi - anti-rusi, pro-UE, pro-SUA, pro-Acord de Asociere, pe care Rusia mizează sa-l extindă. Daca Plahotniuc ar fi fost pro-rus si anti-SUA pe nimeni n-ar fi interesat "miliardul"dispărut si cumnatul sau nu s-ar fi ales cu un glonte. Marea "vina"a sa si a PDM-ului este ca a îndrăznit sa nu asculte de "frații mai mari"si sa implementeze Acordul de Asociere cu UE, sa creeze Zona de Comerț Liber cu UE (DCFTA), refuzând atât un nou "soiuz"cu Rusia, cat si "unirea" cu Romania. Acordul de Asociere va fi călcat in picioare cu tot cu independenta si libertatea cucerita de moldoveni in 1991. Inca o "vina" a lui Plahotniuc si PDM este cea ca a încălcat "tradiția" de un sfert de veac de a nu se repara drumurile, de a nu se construi nimic in localitatile rurale, de a nu se majora salariile si pensiile, de a nu descoperi ca in buget se pot găsi bani suficienți si pentru nevoile nefericitului si sărăcitului popor. Guvernul Sandu in graba sistează toate proiectele sociale, mărește tarifele - nu cumva moldovenii sa rămână cu convingerea ca se poate de trăit bine si in Moldovioara lor libera si independenta, fără a se "uni"cu vreunul din "frații mai mari".

-1 (1 vot)
giulianni_007
19.08.2019, 19:38:02

Hey Zbuciumatule doar tu ai mai ramas ca troll PDM-ist pe aici?!?Pe ceilalti i-au concediat :)))?!?