Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Un sanatoriu al R. Moldova din Ucraina, afectat de bombardamente. Un angajat a murit, iar alţi 5 au fost răniţi

1
1 Jul 2022 15:41:55
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol
FOTO simbol

Un angajat al unui sanatoriu care aparţine Republicii Moldova de la Sergheevca a murit, iar alţi cinci au fost răniţi în urma bombardamentelor, a anunţat vineri, 1 iulie, ministra Sănătăţii, Ala Nemerenco, citată de Unimedia.info.

Centrul din Odesa era un sanatoriu renovat de autorităţile de la Chişinău şi destinat copiilor moldoveni cu probleme de sănătate.

„Aceşti oameni paşnici au făcut zilele copiilor Moldovei mai frumoase, s-au ocupat de reabilitarea lor cu mult drag si dăruire şi le dorim din suflet recuperare totală”, a menţionat Nemerenco. 

„Ministerul Sănătăţii deţine în Sergheevca un Centru de reabilitare pentru copii. Este un sanatoriu renovat, cu condiţii bune, copiii cu probleme de sănătate din Republica Moldova având posibilitatea să beneficieze de servicii medicale de reabilitare pe litoralul Mării Negre. Cu regret activitatea lui a fost stopată în perioada pandemică şi numai am pregătit planuri pentru reluarea activităţii, şi a venit războiul. În urma atacului Centrul nu a avut de suferit grav, doar geamurile cazangeriei fiind făcute ţăndări. Dar, cu regret, am fost anuntaţi că 5 colaboratori ai Centrului sunt răniţi şi unul a decedat, ei toţi locuind în clădirea care a fost afectată de bombardamente”, a scris Nemerenco.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
1.07.2022, 21:04:21

Rusia ...autorizează și războiul .... împotriva copiilor ... Dacă vreodată ..ar fi bombardat un sanatoriu similar din Rusia ...care ar fi reacția criminalilor ruși ?

+1 (1 vot)
Modifică Setările