Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Uniforma Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova, cusută la Tiraspol.  „Au fost încălcate aspectele legate de confidenţialitate şi securitate”

0
23 Sep 2019 15:33:39
Autor: Iurii Botnarenco

Poliţia de Frontieră a anunţat că „în timpul investigaţiilor ample de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Internaţional Chişinău s-a constatat că un lot de 400 de uniforme pentru angajaţii Poliţiei de Frontieră au fost cusute de un agent economic din Tiraspol”.

Asta în pofida faptului că, potrivit regulamentului contractual, un agent economic din Chişinău s-a obligat să confecţioneze şi să livreze Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră uniforma de campanie conform modelului aprobat şi descrierilor prezentate. Însă, în lipsa informării Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, acesta a contractat un alt agent economic din Tiraspol. 

Serviciul de presă al Poliţiei de Frontieră a comunicat că „prin acestă ilegalitate s-a dovedit că au fost încălcate aspectele legate de confidenţialitate şi securitate, inclusiv şi economică, iar din punct de vedere al respectării standardelor de producere, Inspectoratul nu are posibilitatea de a efectua verificările necesare”. 

„Menţionăm că în situaţia în care echipamentul poliţienesc a fost confecţionat în regiunea necontrolată de către autorităţile Republicii Moldova, există riscul de a fi denigrată imaginea Poliţiei de Frontieră, mai mult ca atât poate genera chiar şi la atentarea securităţii statului”, se spune în comunicat.

Pentru a evita orice risc iminent, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a sesizat autorităţile responsabile de administrarea impozitelor, taxelor şi altor plăţi în interesul statului, precum şi cele responsabile de efectuarea controlului şi supravegherii vamale, inclusiv prin prevenirea, depistarea şi combaterea eschivării de la achitarea drepturilor de import/export şi a altor plăţi, pentru a întreprinde în mod de urgenţă acţiuni de verificare şi examinare a activităţii agenţilor economici menţionaţi, inclusiv respectarea de către aceştia a reglementărilor vamale şi a legislaţiei fiscale la trecerea mărfurilor şi a mijloacelor de transport peste frontiera vamală.

În prezent au fost suspendate toate procesele de livrare a echipamentelor, dar şi transferurile financiare, până la decizia finală care va fi luată după finalizarea anchetei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările