Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Uniunea Europeană ar putea sista asistenţa financiară pentru Republica Moldova

2
19 Jun 2015 15:58:34
Autor: Adevărul Moldova

Uniunea Europeană examinează posibilitatea de a suspenda asistenţa financiară planificată pentru Republica Moldova din cauza demisiei Guvernului, transmite euplus.info.

Potrivit sursei, eurodeputatul, care este şi raportor pentru Republica Moldova, Petras Austrevicius, a declarat, în faţa jurnaliştilor, că şi Uniunea Europeană examinează acum posibilitatea de a urma exemplul Băncii Mondiale şi al Fondului Monetar Internaţional (FMI). „Fondul şi Banca Mondială a anunţat deja despre suspendarea negocierilor privind un nou program. Uniunea Europeană examinează, de asemenea, întreruperea asistenţei pentru Republica Moldova”, a declarat oficialul European. 
Austrevicius acuză Rusia de implicare în instabilitatea politică de la Chişinău. „Crec că Rusia a făcut la timp investiţii foarte mari în acest sens”, a afrimat eurodeputatul. 
Amintim că Banca Mondială a suspendat alocarea a 45 de milioane de dolari pentru Republica Moldova din cauza problemelor din sectorul bancar. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

ion sbucium
20.06.2015, 08:44:52

TITLU de "barfa", de "ghicitoare" - ar putea, nu ar putea... hai sa ghicim. "Unionistii" desigur ca doresc TOT ce este mai RAU pentru a DOBORI, a NIMICI Statul Independent R.Moldova, dar UE si SUA nu sunt "unioniste" si au scopuri CLARE si RELATII SIGURE pe termen lung cu R.Moldova - tara LIDER a Parteneriatului Estic, cu cele mai mari realizari in ASOCIEREA la UE. Din punct de vedere al politicilor UE nu este in favoarea UE ca R.Moldova sa se opreasca din calea a de apropiere, aliniere la standardele UE. Da, sunt obstacole, sunt probleme, dificultati, dar inainte mai sint inca 10 ani de ASOCIERE la UE conform termenului prevazut de Acordul de Asociere a RM la UE. N-au trecut decat cateva luni de implementare activa a Acordului, care inca nu este ratificat de toate cele 28 de state ale UE, au mai ramas cateva state sa-l ratifice pentru ca el sa intre deplin in vigoare si sa fie functional. UE poate temporar sa siteze asistenta financiara pe domeniul reformelor in justitia din RM si in el bancar ca sa faca presiuni si sa oblige actuala coalitie sa adpte si sa implementeze STANDARDELE EUROPENE in aceste domenii, dar UE nu va sista deloc asistenta in domeniile in care reformele se realizeaza cu succes. Din punct de vedere geopolitic - nu este in interesul UE si SUA ca sa lase R.Moldova fara niciun sprijin si ea sa intre in sfera de influenta a Rusiei. Interesele egoiste, ultranationaliste, anti-UE, anti-RM, ANTI-ASOCIERE a RM la UE ale "unionistilor" Romaniei a cata oara COINCID suta la suta cu interesele geopolitice ale Rusiei, "unionismul" fiind fara voia sa o unealta, o coada de topor de care se foloseste Moscova si de la acre trag foloase secesionistii din Gaguzia, Transnistria si municipiul Balti.

-1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
22.06.2015, 02:28:55

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările