Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Vadim Brînzan explică motivul majorării preţului la energia electrică: Plătim factura pentru pomenile electorale ale fostei guvernări

0
20 Aug 2019 16:33:22
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Ministrul Economiei, Vadim Brînzan, susţine că Guvernul analizează posibilitatea de a veni cu un ajutor pe timp de iarnă pentru persoanele cu venituri mici, pentru a compensa creşterea tarifelor la energie electrică. Potrivit lui, statul va plăti astfel factura pentru pomenile electorale şi presiunile fostei guvernări făcute asupra Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul energiei, transmite IPN.

„Această scumpire trebuia făcută în urmă cu jumătate de an. Fosta guvernare a influenţat ANRE să amâne această decizie, creând un deficit bugetar la furnizarea energiei la 20 de milioane de lei”, a spus ministrul economiei.

Vadim Brînzan a mai menţionat că ANRE trebuie să fie o instituţie independentă şi eficientă, în afara jocurilor şi influenţei politicului.

Vadim Brînzan a mai menţionat că va fi comandat un audit la companiile de furnizare a energiei electrice. „Trebuie să cunoaştem ce influenţează costurile operaţionale, tarifele şi preţurile şi să vedem costurile justificate şi cele nejustificate care se reflectă în preţul tarifar al energiei”, a declarat ministrul economiei.

În cadrul conferinţei, Vadim Brînzan a mai menţionat că, în zilele următoare, Vadim Ceban va fi numit preşedinte al consiliului de administraţie „Moldovagaz” SA.  „Decizia finală va fi luată de Gazprom, dar Vadim Ceban are susţinerea Guvernului”, a menţionat ministrul economiei.
  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii