Actualitate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Şase tinere din Moldova, impuse să se prostitueze în Rusia. Trei bărbaţi din Teleneşti riscă până la 15 ani de închisoare pentru trafic de persoane

0
12 Sep 2019 11:31:26
Autor: Iurii Botnarenco

Trei bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 34 şi 55 ani, originari din raionul Teleneşti, au fost reţinuţi. Aceştia sunt bănuiţi de trafic de persoane pe teritoriul Federaţiei Ruse în scop de exploatare sexuală.

Suspecţii, în perioada anilor 2008 – 2014, urmărind scopul exploatării sexuale, au racolat şase tinere din Teleneşti, Făleşti şi Ialoveni, care la momentul recrutării aveau vârsta cuprinsă între 20 şi 24 de ani. Fetele au fost transportate la Moscova, unde au fost exploatate sexual-comercial.

Iniţial, victimele erau racolate prin înşelăciune, fiindu-le promise locuri de muncă în diferite domenii. Ajunse la destinaţie, fiind pe teritoriul unui stat străin, neavând surse de existenţă erau nevoite să ofere servicii sexuale contra plată.   

Conform probelor acumulate, victimele erau plasate pe un drum circular din Moscova, de unde erau „vândute” clienţilor pe ore sau chiar zile, contra sumelor de la 5.000 la 15.000 ruble ruseşti.

Ca urmare a acţiunilor întreprinse de ofiţerii CCTP, la 10 septembrie curent, cei trei suspecţi au fost reţinut în cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliile acestora.

La faţa locului au fost depistate şi ridicate înscrisuri pertinente la caz, telefoane mobile, cartele SIM, inclusiv din Federaţia Rusă, precum şi o persoană, despre care se ştie că anterior a fost exploatată sexual comercial, iar la moment este în  concubinaj cu unul dintre bănuiţi.

De asemenea în cadrul percheziţiei la domiciliul unuia din suspecţi a fost depistată o linie de producere a alcoolului în condiţii casnice.

Astfel, în conlucrare cu angajaţii Inspectoratului de poliţie  Teleneşti, de la faţa locului au fost ridicate produse alcoolice în diferite faze de procesare: 150 litri de alcool şi 48 de sticle de divin, inclusiv îmbuteliate, având şi timbre de acciz. Alcoolul urma să fie comercializat în Federaţia Rusă.  

Pe faptul contrafacerii produselor alcoolice, precum şi pentru utilizarea mărcii comerciale străine şi încălcarea regimului legal de aplicarea timbrelor de acciz, urmează să se expună agentul constatator al IP Teleneşti.

Pe acest caz au fost pornite cauze penale, pentru trafic de persoane şi proxenetism, iar bănuiţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore. 

Dacă va fi dovedită vinovăţia, bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

Poliţia continuă acţiunile operative de investigaţii întru stabilirea tuturor circumstanţelor şi persoanelor implicate în acest caz şi a identifica alte tinere exploatate de către bănuiţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii