Actualitate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Captură record de ecstasy în R. Moldova. Doi bărbaţi au fost reţinuţi

0
9 Jul 2020 09:42:46
Autor: Iurii Botnarenco

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Inspectoratul Naţional de Investigaţii al IGP, au reţinut doi bărbaţi care intenţionau să vândă 10.000 de pastile de ecstasy, care ar costa 4 milioane de lei pe piaţa tenebră.

Cei doi reţinuţi sunt originari din Anenii Noi şi Chişinău, cu vârste de 26 şi, respectiv, 45 de ani. Aceştia acţionau de comun acord, cu roluri bine determinate, în scopul punerii ilegale în circulaţie a drogurilor. În urma măsurilor speciale de investigaţie, a fost stabilit faptul introducerii drogurilor în Republica Moldova din Olanda. 
 
Drogurile erau destinate comercializării în zonele naţionale de agrement. După stabilirea locului şi timpului comercializării acestora, a devenit posibilă reţinerea în flagrant a celor doi bărbaţi.
 
Operaţiunea de reţinere a comportat un grad de risc sporit, deoarece unul din figuranţi era înarmat (fapt adeverit în timpul reţinerii), comportamentul acestora, dar şi faptul că motorul automobilului de teren cu capacitate cilindrică puternică era mereu în funcţiune, a impus efectuarea intervenţiei de reţinere în forţă, prin implicarea Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” a IGP. Arma figurantului era un pistol de model „TT”, pe care-l deţinea legal.

Datorită proporţiilor deosebit de mari a substanţelor narcotice depistate, calificarea acţiunilor făptaşilor este cea de comitere a unor infracţiuni deosebit de grave. Pentru asemenea infracţiuni, în cazul în care le va fi demonstrată vinovăţia, aceştia riscă pedeapsă cu închisoare pentru un termen de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Investigaţiile în acest dosar, în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor, sunt în plină desfăşurare. Prin urmare, procurorii PCCOCS au înaintat demers pentru plasarea acestora în arest, pentru un termen de 30 de zile.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările