Actualitate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Cetăţeni afgani, reţinuţi în timp ce intenţionau să ajungă ilegal în România prin Republica Moldova

0
15 Nov 2019 11:34:03
Autor: Iurii Botnarenco

Oamenii legii din Republica Moldova au neutralizat planurile a patru cetăţeni ai Afganistanului, printre care doi minori, care intenţionau să ajungă ilegal în România, iar mai apoi în Germania.

Conform unei informaţii operative privind intenţiile unor familii de cetăţeni străini, de a traversa clandestin frontiera moldo - română, împreună cu copii minori de vârstă fragedă, reprezentanţii Centrului Antiterorist al SIS au întreprins acţiuni de cercetare pe acest caz.
 
S-a aflat data când prima familie formată din doi maturi şi doi minori (17 şi respectiv 2 ani) urma să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Mai mult, ca urmare a complexului de acţiuni procesual penale desfăşurate s-a stabilit că unii cetăţeni străini după ce ajung ilegal pe teritoriul naţional solicită ulterior azil politic.
 
Membrii familiei de origine afgană a fost stopati în zona de frontieră şi anume în proximitatea satului Costuleni, raionul Ungheni.
 
Audiaţi, cetăţenii au comunicat că oraşul de origine al acestora este cu o prezenţă mare a elementelor teroriste, iar unele rude s-au confruntat deja cu astfel de riscuri. Pentru a ajunge în România aceştia trebuiau să achite fiecare câte 2 mii de euro, însă ţara de destinaţie era Germania. De asemenea, s-a constatat că inclusiv minorul de 17 ani, anterior a mai încercat să traverseze ilegal hotarul moldo-român. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările