Actualitate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Au comis trei omoruri şi multiple tâlhării în care au maltratat stăpânii locuinţelor. 16 persoane dintr-un grup criminal, reţinute de poliţişti

0
8 Oct 2019 12:56:17
Autor: Iurii Botnarenco

16 membri ai unui grup criminal organizat, cu vârsta cuprinsă între 17-56 de ani, majoritatea cu antecedente penale, au fost reţinuţi pentru comiterea unor serii de atacuri tâlhăreşti, în zona de nord a Republicii Moldova, trei dintre cazuri s-au soldat cu decesul victimelor.

Grupul criminal era condus de către persoane aflate în detenţie, iar victimele fiind persoane cu vârsta cuprinsă între 75 şi 85 ani.

În urma investigaţiilor efectuate de către poliţie, s-a stabilit că grupul criminal a organizat şi comis în perioada anilor 2018-2019, cinci atacuri tâlhăreşti, în trei cazuri, în urma aplicării violenţei cu deosebită cruzime, victimele au decedat.  

Totodată, s-a stabilit că liderii grupului care îşi ispăşeau pedeapsa în Penitenciar acumulau informaţii referitor la starea financiară a potenţialelor victime de la alţi deţinuţi, cât şi de la persoane aflate în libertate.

Ulterior, informaţia era transmisă membrilor grupului, care aveau rolul de a identifica domiciliile şi modul de viaţă a victimelor, după care erau comise atacurile tâlhăreşti.  

Suspecţii acţionau pe timp de noapte, deconectau lumina de la contor, tăiau firele telefoanelor fixe şi blocau uşile. Apoi, victimele erau maltratate cu o deosebită cruzime şi le mobilizau prin legarea mâinilor şi picioarelor. O bună parte din bani şi bunurile sustrase ajungeau în visteria criminală. 

Suspecţii sunt reţinuţi şi se află în arest preventiv. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pentru infracţiunile comise, pedeapsă cu închisoare de până la 25 ani sau detenţie pe viaţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările