Actualitate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Detalii despre reţinerea lui Nistor Grozavu. Ex-viceprimarul este vizat într-un dosar privind înstrăinarea ilegală a terenurilor publice din Chişinău

0
20 Sep 2019 15:42:18
Autor: Iurii Botnarenco

Procuratura Generală a comunicat că vineri, 20 septembrie, au fost documentate mai multe persoane bănuite de escrocherie, falsificarea probelor, precum şi exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu. Acestea sunt persoane angajate în întreprinderi municipale, în Primăria municipiului Chişinău, printre care şi fostul viceprimar Nistor Grozavu.

În cadrul cauzelor penale, pe lângă cei trei angajaţi din cadrul Primăriei mun. Chişinău din această cauză penală, sunt vizate şi alte persoane fizice şi juridice.

Prin urmare, în urma măsurilor desfăşurate, au fost reţinute două persoane pentru un termen de 72 ore – fostul viceprimar Nistor Grozavu şi un angajat al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei mun. Chişinău. 

În rezultatul audierii, ambele persoane au colaborat cu organul de urmărire penală şi au fost eliberate, fără ca să fie identificate temeiuri că aceştia vor împiedica efectuarea urmăririi penale, cu aplicarea măsurii de nepărăsire şi obligarea lor de a se prezenta la solicitarea organului de urmărire penală.

Totodată, a fost audiat în calitate de bănuit şi un angajat din cadrul Primăriei mun. Chişinău, care la momentul comiterii infracţiunii deţinea funcţia de şef interimar de secţie.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate în cauzele penale riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei.

În continuare, sunt efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor şi implicării altor persoane cu tangenţă la caz. Probele pe această cauză au fost acumulate de către procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chişinău, Oficiul Principal, în colaborare cu ofiţerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) al MAI şi Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS).

Amintim că, la 9 septembrie curent, în cadrul acestor cauze penale au fost efectuate 21 de  percheziţii în sediul Primăriei mun. Chişinău, în oficiile, automobilele şi la domiciliile persoanelor vizate în cauzele penale.

Astfel, în cadrul administrării probelor acumulate, a fost identificată o schemă infracţională de înstrăinare a unor terenuri publice, care aparţin Primăriei mun. Chişinău.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii