Actualitate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Incendiu la Filarmonica Naţională din Chişinău. Tavanul sălii principale a clădirii a cedat

0
24 Sep 2020 15:07:10
Autor: Iurii Botnarenco

Incendiul de la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, izbucnit în jurul orei 12.00, nu a fost lichidat deocamdată. Tavanul sălii principale a clădirii a cedat. Incendiului i s-a conferit grad sporit de intervenţie, transmite IPN.

Inspectoratul General pentru Situaţii de urgenţă anunţă că, pentru dirijarea intervenţiei, la faţa locului a fost creat un stat major. Numărul autospecialelor a fost dublat, până la zece echipaje de intervenţie. 

Totodată, au fost delegate cinci echipe ale Serviciului de protecţie contra gaze şi fum, care lucrează pe trei sectoare în interiorul şi în exteriorul clădirii pentru localizarea şi lichidarea arderii.

Potrivit IGSU, intervenţia este una complexă întrucât acoperişul e făcut din lut şi lemn.

Mai devreme, contactată de IPN, directoarea Filarmonicii, Svetlana Bivol, a precizat că în anexă, de unde a pornit focul, se făceau lucrări de sudare a unei ţevi. Svetlana Bivol a mai spus că, după repetiţia de dimineaţă, toţi plecaseră, iar în sediul Filarmonicii erau doar câteva persoane din administraţie, care au fost evacuate imediat. Nimeni nu a fost în pericol.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările