Actualitate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Un lider al organizaţiei criminale „Makena”, reţinut pentru şantaj

0
16 Sep 2019 15:39:20
Autor: Iurii Botnarenco

Liderul unei grupări infracţionale din oraşul Ocniţa, alias „Curban”, în vârstă de 53 de ani, a fost reţinut de poliţie, fiind suspectat de şantaj. Acesta este membru activ al organizaţiei criminale conduse de interlopul „Makena”, anterior condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni similare.

La finele săptămânii trecute, oamenii legii au efectuat percheziţii la domiciliile unor membri ai grupării, adepţi ai hoţului în lege „Makena”, specializaţi în deposedarea de bunuri materiale şi mijloace băneşti de la victime, prin ameninţarea cu aplicarea violenţei fizice şi cu moartea.

Ca rezultat al percheziţiilor efectuate la domiciliul şi în mijlocul de transport al liderului grupării criminale, poliţiştii au depistat şi ridicat: cartele SIM, telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, arme reci etc., care ulterior urmau a fi transmise în Penitenciare pentru aşa zisul „Obşeac”.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penal  pentru şantaj. Persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracţiuni se pedepsesc cu închisoare de la 13 la 15 ani.

Actualmente, forţele de ordine efectuează acţiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor membrilor grupării şi rolul fiecăruia dintre ei în comiterea infracţiunii.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii