Actualitate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Momentul în care patru tineri, printre care doi minori, sunt reţinuţi pentru furt din locuinţe

0
23 Aug 2019 11:43:57
Autor: Iurii Botnarenco

Patru membri ai unei grupări infracţionale specializată în comiterea furturilor din locuinţe şi automobile au fost reţinuţi în seara de joi, 22 august. Activitatea ilegală a indivizilor a fost monitorizată timp de o lună, timp în care oamenii legii au adunat probe ce ar demonstra participarea suspecţilor la circa 20 de furturi din automobile şi locuinţe, comise în raioanele Străşeni, Criuleni, Ialoveni, precum şi Chişinău.

Prejudiciul cauzat victimelor până la moment se ridică la peste 300 mii de lei. Liderii grupării s-au dovedit a fi doi fraţi, de 22 şi, respectiv, 24 de ani, anterior judecaţi pentru infracţiuni similare, cu o pregătire sportivă bună. Alte două persoane reţinute s-au dovedit a fi minori. 

S-a stabilit că membrii grupării sunt implicaţi în comiterea mai multor infracţiuni, care au asemănări între ele după modul de operare şi cazurile în care suspecţii au fost surprinşi pe camerele video. Bănuiţii alegeau localităţile din suburbiile Chişinăului sau a raioanelor din zona de centru a ţării la întâmplare, ulterior, pe timp de noapte, cu automobile luate în chirie ajungeau la locul destinat, se deghizau cu măşti confecţionate artizanal şi prin metoda forţării geamurilor sau acces liber, pătrundeau în gospodării unde furau bani şi lucruri de preţ.

În urma percheziţiilor efectuate poliţiştii au depistat şi ridicat mijloace băneşti, mănuşi şi diverse bunuri, care ar fi furate.

La moment, liderii grupării sunt reţinuţi pentru 72 de ore, iar cei doi membri cu vârsta de 16 şi 17 ani, sunt cercetaţi în libertate.

Dacă vinovăţia acestora va fi dovedită în instanţă, aceştea riscă o pedeapsă până la 10 ani de privaţiune de libertate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările