Actualitate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Operaţiune antidrog de amploare în R. Moldova. 19 persoane au fost reţinute

0
19 Oct 2020 15:59:27
Autor: Iurii Botnarenco

19 persoane au fost reţinute pentru trafic de droguri. Oamenii legii au efectuat, în perioada 5 - 14 octombrie, 147 de percheziţii în 25 de raioane din R. Moldova, fiind ridicate peste 12 kg de marijuana, 2,5 kg de paie şi căciulii de mac, 1,3 kg de haşiş, 500 gr de etnobotanice, 250 gr de PVP (sare), 57 de pastile psihotrope, 157 de plante de cânepă, 2,5 kg seminţe de mac şi cânepă, 69 de dispozitive destinate consumului de droguri.

Valoarea estimată a drogurilor pe piaţa neagră ajungea la peste 605.000 de lei.

La fel, a fost depistată şi lichidată o speluncă de consum a drogurilor în raionul Vulcăneşti.

În timpul acţiunilor, poliţia a depistat şi ridicat 35 de cartuşe de diferite calibre, 3 pistoale şi o armă de vânătoare, toate deţinute ilegal, inclusiv bani în sumă de 53.650 de lei, 19.510 euro, dar şi cinci automobile cu valoarea de peste 650.000 de euro.

În timpul acţiunilor întreprinse de poliţie, 38 de persoane au fost depistate în stare de ebrietate provocată de consumul stupefiantelor, acestea fiind îndrumate să se adreseze specialiştilor/medicilor pentru a primi tratament şi asistenţă necesară.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile de „Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Obiectivul general al structurilor antidrog din cadrul Poliţiei Naţionale este reducerea traficului de droguri, lichidarea punctelor de comercializare a acestora şi diminuarea infracţionalităţii în domeniul drogurilor şi a criminalităţii conexe.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările