Actualitate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Sergiu Mocanu prezintă o ipoteză-şoc: Vlad Plahotniuc îl vrea pe Andrei Năstase în funcţia de prim-ministru

10
4 Jul 2020 00:19:32
Autor: Redacţia Adevărul
FOTO IPN
FOTO IPN

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că Vlad Plahotniuc îl vrea pe Andrei Năstase în funcţia de prim-ministru. În opinia sa, dacă preşedintele Platformei DA ajunge premier, Plahotniuc va avea şanse mari să nu fie extrădat din Statele Unite, deoarece niciun judecător american nu ar accepta extrădarea lui Plahotniuc când la guvernare în R. Moldova se află duşmanul lui, existând bănuiala că Plahotniuc ar putea fi persecutat.

„O să încerc să vă explic de ce Plahotniuc îl vrea pe Năstase prim-ministru al R. Moldova. Pare incredibil, nu? Dar este singura posibilitate a lui Plahotniuc să aibă garanţie că nu va fi extrădat în R. Moldova. Care judecător îl va extrăda în R. Moldova să fie persecutat ca Gaţcan, ca alţi deputaţi, de către un prim-ministru care este primul lui duşman declarat, de un prim-ministru care în Piaţa Marii Adunări Naţionale a vrut să facă papuci din pielea lui (referindu-se la una din lozincile scandate la protestele Platformei DA - „Plahotniuc, nu uita, vrem papuci din pielea ta). Plahotniuc este cel care îl vrea pe Năstase prim-ministru. Iar Năstase acum e la Bucureşti şi încearcă prin PNL să facă tot ce-i stă în puteri să o determine pe Maia Sandu să-l voteze la funcţia de prim-ministru”, a declarat Sergiu Mocanu într-un mesaj video pe pagina sa de Youtube.

Amintim că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a anunţat că formaţiunea sa are deja lista noului Cabinet de Miniştri şi că este gata să-şi asume guvernarea, deşi fracţiunea sa este formată doar din 11 deputaţi. Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că este dispusă să-l sprijine pe Andrei Năstase la funcţia de premier, dacă vor fi 51 de voturi în Parlament. Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, persoană apropiată de Vlad Plahotniuc, a declarat că este gata să sprijine necondiţionat învestirea Guvernului Platformei DA.

Noul Guvern poate fi învestit doar dacă votează şi deputaţii Partidului Şor. Maia Sandu a afirmat că nu va vota un Guvern care să depindă de voturile Partidului Şor, condus de Ilan Şor, condamnat de prima intanţă la şapte ani de închisoare în dosarul furtului miliardului şi care se află în căutare internaţională. Reacţia Maiei Sandu este de înţeles, pentru că asocierea cu Ilan Şor ar putea-o discredita, fapt ce nu-i convine mai ales că au rămas zile numărate până la prezidenţiale. 

Precizăm că toate fracţiunile de opoziţie - PAS (15 mandate), Platforma DA (11), Partidul Şor (9), Pro Moldova (14) şi deputatul neafilat Octavian Ţîcu au în total 49 de voturi, adică insuficient pentru a învesti în funcţie un nou Guvern şi a forma o nouă majoritate parlamentară. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Alex Bun
4.07.2020, 01:46:09

Are o fantezie debordantă acest domn. Eu am altă teorie și nu doar eu, dar marii oameni de stat din Moldova. Nu e doar Plaha în joc, dar și Șor și Candu și alții, Ei pot pierde foarte mult sau chiar tot. Și se pare că au foarte mult de pierdut altfel nu ar risipi zeci de milioane pentru a cumpăra deputați. E „munca” și lor de-o viața și libertatea lor în joc. Și de asta tulbură apele. În ape tulburi marii rechini pot „lucra” liniștiți, fie că vor să-și piardă urmele, fie că vor să muște în continuare. Așadar Dodon nu a răspuns nici la șantajele cu filmulețe de doi lei, nici la oferte de milioane, nici la amenințări și la fel tot PSRM-ul, mai puțin episodul încă neelucidat, (pentru unii) cu Gațcan. Candu-Plaha-Șor trebuie să-l doboare pe Dodon cu orice preț. În acest context, orice e de preferat pentru a-i slăbi puterile lui Dodon. Dar în plus, am mai spus, Năstase pare un individ căzut din lună, o guvernare Năstase, care cred eu că va fi oricum foarte curând, va tulbura grav apele în Moldova. Nu doar că guvernul Năstase va fi extrem de șubred și șantajabil, cu 11 deputați pe care-i au, probabil și unii dintre aceia aflați în buzunarul lui Plahotniuc, dar Năstase e un individ pe drept subiect de bancuri. Ce poate fi mai ferice pentru bandiți decât o guvernare a lui Bulă? Statul moldovenesc și așa extrem de anemic, cu Năstase PM, chiar nu va mai reprezenta nici o teamă pentru bandiți.

0 (2 voturi)
Ivan Turbinca
4.07.2020, 14:28:14

Un tandem pe viitor,Sandu presedinte,Nastase prim-ministru,pt RM ar fi Costiujeni 2!

0 (2 voturi)
Alex Bun
4.07.2020, 15:01:50

Nu au voturile necesare. Dodon e favorit la prezidențiale, dar chiar dacă ar ieși Sandu președinte, ACUM nu au de unde obține majoritate în parlament decât aliindu-se cu PSRM (lucru ce nu a funcționat în trecut și nu din vina PSRM) sau cu Plaha-Candu-Șor ceea ce ar fi fatal pentru ei. Dodon a jucat magistral. Cine nu vede asta e batut în cap. A rezistat la o coaliție infernală împotriva lui, și victoria totală e aproape chiar de va pierde guvernarea. De fapt pierderea guvernării îl va ajuta enorm, asta o știu și cei din PAS care ezită să dea jos guvernul Chicu.

0 (2 voturi)
Jason_Bourne
4.07.2020, 15:07:57

Bidon a jucat magistral :))) Trolache rusofil Bidon a marioneta lui Putin si va fi urmatorul alungat din MD !!!Rostov pe Don il asteapta si pe el !!!Trolache dupa cum te exprimi se pare ca esti roman sau moldovean care a facut scoala la noi,dar ia spune o munca decenta nu ai fost in stare sa-ti gasesti nici in RO si nici in intreaga UE?!Sau esti inca acasa la mama si la tata si-ti rotunjesti si tu veniturile intr-o forma confortabila ?!

+1 (1 vot)
Jason_Bourne
4.07.2020, 15:09:31

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (10)