Actualitate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Tânără reţinută pe Aeroportul Chişinău pentru trafic de fiinţe umane

2
10 Dec 2019 11:26:36
Autor: Iurii Botnarenco

O tânără de 25 de ani suspectată de trafic de fiinţe umane a fost reţinută în flagrant delict pe Aeroportul Internaţional Chişinău, în timp ce intenţiona să părăsească Republica Moldova alături de o potenţială victimă, care de fapt era ofiţer sub acoperire.

Tânără avea rolul de recrut, dar şi perfecta actele de călătorie şi organiza transportarea tinerelor în Germania, unde acestea urmau să se prostitueze. 

Suspecta era parte a unei grupări criminale, care din contul membrilor perfecta paşapoartele pentru plecarea în străinătate şi alte acte necesare pentru aflarea în Uniunea Europeană, iar veniturile promise de traficanţi se ridicau anual la circa 75.000 de euro per persoană.
 
În vederea documentării acţiunilor membrilor grupului criminal organizat a fost infiltrată o angajată a Direcţiei de Poliţie Chişinău, în calitate de investigator sub acoperire. Tânăra a fost urmărită până în momentul ambarcării sale la cursa Chişinău - Dortmund, Germania. 

Ea o însoţea pe poliţistă, care avea rolul de victimă şi, conform schemei, ultima urma să fie preluată de către membrii filierei de trafic de fiinţe umane, cu scopul exploatării sexuale în Uniunea Europeană.
 
În preambul, din luna mai curent a fost iniţiată o operaţiune pe linia destructurării unei grupări criminale specializate pe trafic de fiinţe umane, unde erau vizate mai multe persoane, cetăţeni ai Republicii Moldova şi ai României, stabilite cu traiul în Germania. 

Urmare a măsurilor speciale de investigaţii, efectuate în cadrul cauzei penale pornite, s-a constatat că întru realizarea intenţiilor infracţionale comune, îndreptate la recrutarea persoanelor în scopul exploatării sexuale comerciale şi transportarea acestora peste hotarele Republicii Moldova, prin intermediul internetului suspecţii identificau tinerele moldovence. Aceştia le promiteau remunerare bănească şi condiţii de trai decente în Germania. Ulterior, ajungând la locul de destinaţie, urmau să fie preluate de către alţi membri ai reţelei internaţionale de trafic de fiinţe umane pentru a fi adăpostite în apartamente, închiriate cu acest scop. În gruparea criminală respectivă, rolurile complicilor erau diferite, îndreptate spre obţinerea rezultatului final comun.
 
În consecinţă, tânăra moldoveancă a fost reţinută şi plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, din data de 29 noiembrie. Măsurile procesual penale continuă, în vederea identificării tuturor membrilor grupării şi tragerea lor la răspundere.
 
Pentru fapta comisă, tânăra riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Matei Basarab
10.12.2019, 11:48:25

Cata silinta! Moldovencile merg singure cand aud ca-i vorba de zguduiala. Si o fac gratis!

Amicus Plato
11.12.2019, 02:16:25

Românii... În aproape toate aceste cazuri sînt rețele organizate de români.

Modifică Setările