Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Viorel Morari, suspendat din funcţie la demersul procurorului general

0
23 Jan 2020 12:07:09
Autor: Iurii Botnarenco

Consiliul Superior al Procurorilor a admis joi, 23 ianuarie, demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea din funcţie a procurorului-şef al Procuraturii Anticorupţie, până la adoptarea definitivă a hotărârii pe dosarul în care este vizat.

Viorel Morari a fost reţinut pe 10 ianuarie curent pentru abuz de serviciu şi fals în acte publice, iar ulterior, plasat în arest preventiv pentru 20 de zile.

Procurorul-şef suspendat al Procuraturii Anticorupţie este învinuit că ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale. Respectivele acţiuni, potrivit probatoriului, au fost comise atât în interes personal, cât şi în interesul petentului, dar şi altor persoane din anturajul acestuia, cu scopul de a-i proteja de implicare, în calitate de bănuiţi, în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a dosarului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările