Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Viorica Dumbrăveanu: Se poate reveni la restricţii drastice dacă situaţia privind evoluţia COVID-19 nu va fi favorabilă

1
23 Sep 2020 09:41:15
Autor: Iurii Botnarenco

Ministerul Afacerilor Interne nu poate aplica „bâta” la infinit pentru ca cetăţenii să respecte normele anti-COVID-19 în spaţiul public. Declaraţia aparţine ministrei Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, care susţine că măsurile restrictive pot fi reactualizate în anumite circumstanţe, notează IPN.

„Se poate reveni la unele restricţii mai drastice în momentul în care situaţia epidemiologică nu este favorabilă. Aici există un şir de reguli, noi avem codurile de alertă care sunt determinate în planul de pregătire şi răspundere la infecţia COVID-19: codul galben, portocaliu şi roşu. La fiecare cod sunt indicatori pentru declanşarea carantinei”, a declarant ministra Viorica Dumbrăveanu în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Viorica Dumbrăveanu precizează că instituirea carantinei pentru o unitate administrativ-teritorială cum este Chişinăul, practic, este imposibilă.

„Ce înseamnă carantina care a fost instituită în unele localităţi? Aceasta presupune limitarea accesului în unitatea administrativ-teritorială respectivă. Nu este vorba doar de limitarea circulaţiei populaţiei, ci chiar şi de accesul în unitatea administrativ-teritorială. Atâta timp cat nu avem spitalele specializate în teritoriu, şi nu vorbesc doar profilul COVID, în Chişinău avem şi traumatologie, avem şi intervenţiile chirurgicale care sunt planificate. Eu vorbesc doar din perspectiva sistemului de sănătate, instituirea carantinei la Chişinău, practic, este imposibilă”, a adăugat ministra.

Viorica Dumbrăveanu precizează că înăsprirea măsurilor nu va avea efect atâta timp cât populaţia nu acordă atenţie recomandărilor specialiştilor din domeniu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ionel Marcu
23.09.2020, 09:49:49

Frații noștri de peste Prut stau chiar mai prost decât noi. La o populație de cinci ori mai mică au numărul de îmbolnăviri pe jumătate. Nu primesc vaccinul de la ruși, ăla cu 50% șanse iar cei care scapă rămân cu sechele?

-4 (4 voturi)
Modifică Setările