Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, s-a întâlnit cu părinţii soldaţilor decedaţi în timpul serviciului militar

0
14 Nov 2013 14:18:49
Autor: Andrei Rizescu
Părinţii militarilor decedaţi şi-au spus păsul în faţa ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa Sursa:Protv.md
Părinţii militarilor decedaţi şi-au spus păsul în faţa ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa Sursa:Protv.md

Oamenii s-au plâns ministrului că procedurile medico-legale au fost făcute superficial, procesele au fost întârziate, iar tinerii sunt slab pregătiţi psihologic atunci când se înrolează în armată.

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, s-a întâlnit astăzi cu părinţii ostaşilor care au murit în timpul serviciului militar, în ultimii anii. 

Preşedintele Asociaţiei „Mamele Ostaşilor” , Lilia Creciun, spus că majoritatea cazurilor tragice au loc fiindcă tinerii au o pregătire psihologică nesatisfăcătoare până la înrolarea în serviciul militar obligatoriu. Alţi părinţi s-au plâns de faptul că rapoartele medico-legale primite au fost superficiale şi că examinările cazurilor în instanţă au fost deseori tergiversate. 

„Pentru noi e o tragedie irecuperabilă decesul unui militar, ca şi pentru familia îndurerată. Am decis să ne întîlnim cu dumneavoastră, ca să găsim împreună căi de soluţionare a problemelor cu care vă confruntaţi, precum şi pentru a vă îndemna la o participare mai activă în activităţile noastre educaţionale care vizează tinerii ostaşi, ca să excludem alte cazuri similare“, le-a spus Marinuţa.

Oficialul le-a mai transmis părinţilor că angajaţii Ministerului Apărării pregătesc un program de educaţie militaro-patriotică a tinerilor din instituţiile de învăţământ, pentru a diminua efectele psihologice care ar putea avea loc atunci când aceştia sunt înscrişi în serviciul militar. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările