Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Vlad Filat şi-a retras recursul legat de sesizarea Curţii Constituţionale

0
26 Jun 2019 15:15:40
Autor: Dan Anghel

Fostul premier Vlad Filat şi-a retras recursul înaintat la Curtea de Apel Chişinău împotriva sentinţei Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, prin care a fost respinsă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Întrebat de jurnalişti de ce a luat această decizie, ex-premierul a declarat că „nu are încredere în judecători”, transmite IPN.

După şedinţa de miercuri, avocatul Victor Munteanu a declarat pentru presă că, „este vorba despre poziţia civică a clientului său în lumina ultimelor evenimente care au avut loc în Republica Moldova”. „Mai exact, acele decizii pe care le-au pronunţat judecători Curţii Constituţionale cu privire la situaţia politică recentă din Republica Moldova, dar, mai important, avizul Comisiei de la Veneţia privind deciziile acestor judecători ai Curţii Constituţionale. Vlad Filat a considerat inoportun ca aceşti judecători să examineze şi să se pronunţe asupra normelor procesuale ridicate de apărare”, a declarat avocatul.
 
În cel de-al doilea dosar, Vlad Filat este cercetat pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Fostul premier pledează nevinovat. Vlad Filat a fost reţinut în octombrie 2015, fiind condamnat, pe 27 iunie 2016, la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă. În prezent îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii