Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Vor fi prelevate probe pentru a stabili dacă tulpina indiană este prezentă în Republica Moldova

0
25 Jun 2021 14:38:23
Autor: Iurii Botnarenco

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale anunţă că vor fi prelevate probe pentru a stabili dacă noua tulpină indiană (Delta) a virusului SARS-CoV-2 este prezentă în Moldova. Acestea vor fi transmise la laboratorul din Germania, pentru secvenţiere, transmite IPN.

„În contextul răspândirii cazurilor de infectare cu noua tulpină indiană (Delta) a virusului SARS-CoV-2 la nivel global, inclusiv în ţările vecine, precum România şi Ucraina, facem un apel către cetăţenii Republicii Moldova să dea dovadă de vigilenţă sporită şi să respecte cu stricteţe măsurile de prevenire şi control al infecţiei COVID-19. Totodată, îndemnăm cetăţenii să se vaccineze împotriva COVID-19, vaccinul având o eficienţă crescută inclusiv împotriva noii tulpini”, precizează autorităţile din sănătate.

Potrivit MSMPS, în continuare este obligatoriu ca populaţia, inclusiv persoanele vaccinate împotriva COVID-19, să poarte masca de protecţie în spaţiile închise, să evite aglomeraţiile, să-şi dezinfecteze regulat mâinile, să păstreze distanţa de siguranţă de cel puţin un metru. În cazul apariţiei simptomelor de febră, tuse, dificultăţi de respiraţie şi alte simptome concomitente, persoanele sunt îndemnate să apeleze imediat la medic.

Tulpina Delta este mai contagioasă şi se răspândeşte mai rapid, iar cea mai eficientă măsură de protecţie este vaccinarea împotriva COVID-19, concomitent cu respectarea măsurilor generale de protecţie.

Până pe 24 iunie, în Republica Moldova au fost raportate 256 387 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Bilanţul deceselor asociate cu COVID-19 a ajuns la 6 180.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările