Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Vuiet de motoare cu iz de revelion

0
27 Dec 2010 18:23:14
Autor: adevarul
Luptă acerbă în categoria motocicliștilor juniori
Luptă acerbă în categoria motocicliștilor juniori

La final de an, când pistele de motociclism din republică şi de peste hotare au intrat în „vacanţa de iarnă", cei mai buni sportivi din această probă au fost omagiaţi.

Elita sporturilor cu motoare вin Chişinău, dar şi din alte localităţi ale republicii a fost prezentă la o şedinţă de bilanţ a federaţiei naţionale de profil, organizată în incinta unui local select din Chişinău. Forul specializat de profil, condus de Victor Golovicichin, a organizat în premieră absolută o ceremonie de premiere a sportivilor care sunt îndrăgostiţi de vuietul motoarelor, vitezele mari şi salturile spectaculoase.

Proba sportivă de motociclism este una dintre cele mai costisitoare, astfel că investiţiile care se fac în acest sport tehnic, dacă nu sunt combinate cu suflet şi entuziasm, activitatea sportivă pentru mulţi devine plictisitoare şi de scurtă durată. Organizatorii galei motocicliştilor au făcut tot posibilul ca piloţii, prietenii, soţiile şi părinţii acestora să uite de grijile cotidiene, de benzină, roţi şi viteze.

Cei mai buni performeri ai anului au beneficiat de trofee şi cadouri din partea federaţiei. Cel mai tânăr campion a devenit Maxim Boscov, la categoria de 50 centimetri cubi. La 65 centimetri cubi, campion a devenit Igor Cuharciuc, iar la categoria de 85 centimetri cubi titlul a fost câştigat de Claudiu Borș.

La proba feminină în concursul motoarelor mici a învins micuţa Evelina Dubovici
din Tighina.

FRAŢII COCIU AU LIPSIT DE LA EVENIMENT

Fiind în vârstă de la cinci ani şi până la categoria elevi, aceşti tineri piloţi erau deosebit de emoţionaţi, dar au defilat mândri în faţa publicului.Unul dintre cele mai bune produse ale motosportului moldovenesc, Mihai Cociu din Nisporeni a devenit campion naţional la clasa MX2. Deoarece se află la o competiţie în străinătate, ca şi fratele său, Nicolai, premiul a fost transmis prin intermediul antrenorului şi tatălui sportivilor, Nicolae Cociu senior. În discuţie cu jurnaliştii, entuziastul antrenor de la Nisporeni a afirmat că feciorul său mai mare, Nicolae, renunţă la cariera sportivă din motive financiare. „Decizia am luat-o în familie, la dorinţa feciorului, care insistă să investim mai mult în cariera mezinului Mihai", a remarcat Nicolae Cociu.

Titlul de campion în categoria MX1, la ediţia din 2010 a plecat la Hânceşti, fiind câştigat de experimentatul Ştefan Jelescu. În premieră absolută, circuitul competiţional din anul care se încheie a fost onorat şi de participarea a două femei - sus-menţionata Evelina Dubovici şi sportiva din capitală, Tatiana Cojocari.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Moldoveneşti de Motocros, Victor Golovicichin, anul curent a fost unul deosebit de fertil pentru sportivii noştri, ei remarcându-se nu doar în competiţiile republicane, dar şi pe traseele din străinătate.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările