Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Zborurile către şi dinspre Italia au fost suspendate

1
10 Jul 2020 15:18:59
Autor: Iurii Botnarenco

Italia a suspendat zborurile directe şi indirecte către şi dinspre 13 ţări, printre care şi Republica Moldova. Restricţiile se referă şi la transportul terestru. Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău precizează că singura excepţie este valabilă doar pentru cetăţenii italieni, care pot intra în ţară, dar cu respectarea regulilor de autoizolare la domiciliu, transmite IPN.

Ministrul Sănătăţii al Republicii Italiene a semnat ieri, 9 iunie, o Ordonanţă prin care se interzice intrarea în Italia, în perioada 9-14 iulie, a persoanelor care în ultimele 14 zile s-au aflat sau au tranzitat 13 state, printre care se numără şi Republica Moldova. De asemenea, este vorba despre Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia şi Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

Contactată de IPN, purtătorul de cuvânt al companiei Air Moldova, Iana Zidu, a declarat că restricţiile impuse de autorităţile italiene sunt valabile până pe data de 14 iulie. Unicul zbor spre Italia planificat în această perioada este cursa din 12 iulie Chişinău-Roma, care este deja reprogramată pentru data de 16 iulie. Pasagerii acestui zbor sunt informaţi prin intermediul datelor de contact pe care le-au indicat la momentul rezervării biletului.

Compania FlyOne menţionează într-un răspuns pentru IPN că a fost informată de autorităţile italiene privind interdicţia de intrare pe teritoriul Italiei a cetăţenilor din Republica Moldova. „Zborurile FlyOne spre această destinaţie au fost anulate până pe 15 iulie 2020, iar pasagerilor care aveau procurate deja bilete li s-au propus câteva alternative. FlyOne recomandă tuturor pasagerilor care intenţionează să călătorească în această perioadă să se informeze despre restricţiile impuse de fiecare ţară şi documentele necesare”, precizează compania.

Într-un răspuns pentru IPN, operatorul aerian Hisky menţionează că, din păcate, în astfel de situaţii companiilor aeriene şi pasagerilor nu le rămâne decât să se conformeze pentru ca ţine de decizia unui stat străin. „După cum aţi văzut, decizia este valabilă doar până pe 14 iulie şi sperăm că nu va fi prelungită. Totuşi, pasagerii care vor să călătorească în acest sezon estival ar fi bine să-şi planifice zborurile spre a doua jumătate a lunii august sau chiar în lunile septembrie şi octombrie pentru că în următoarea lună situaţia se poate schimba de la o zi la alta. Avem şi alte ţări care impun condiţii de călătorie destul de dure sau chiar inaccesibile, a se vedea cazul Rusiei, Israelului şi altele. După cum spuneam, prognozele unei stabilităţii de călătorie se arată mai optimiste către a doua jumătate a lunii august”, mai menţionează compania.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lucifer
10.07.2020, 15:40:23

UNELE zboruri au fost suspendate, nu toate.