Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Zece fotbaliști moldoveni și patru români vor juca în Campionatul Rusiei

0
29 Nov 2010 11:14:42
Autor: adevarul
Alexandru Iepureanu - căpitanul selecționatei Moldovei
Alexandru Iepureanu - căpitanul selecționatei Moldovei

În Rusia s-a încheiat ediția 2010 a campionatului de fotbal, Premier-Liga. Acest campionat a generat emoții contradictorii pentru jucătorii moldoveni și români legitimați la echipele din acest turneu.

Unul din protagoniștii competiției, fotbalistul moldovean Alexandru Gațcan, în 24 partide disputate a încasat 24 cartonașe galbene și o dată a fost eliminat pentru cumul de avertismente. Mijlocașul Alexandru Gațcan este legitimat la gruparea FC Rostov antrenată de ex-antrenorul echipei Steaua București, ucraineanul Oleg Protasov. Tot la Rostov evoluează și fostul jucător stelist, Sorin Ghionea.


Împreună cu "spartakovistul" din Moscova,  Aleksandr Șeșukov, el a fost numit cel mai nedisciplinat jucător al competiției, iar formația sa FC Rostov s-a clasat pe locul nouă în clasamentul general.


Echipa lui Sergiu Dadu și Semion Bulgaru au retrogradat, iar Kuban Krasnodar a promovat.


Sibiri Novosibirsk și Alania Vladikavkaz sunt două din formațiile care au promovat în 2009 în Premier Liga. Ele însă s-au menținut un singur an în eșalonul superior, și în anul viitor vor evolua din nou în prima ligă. La gruparea din Vladikavkaz evoluează moldovenii Sergiu Dadu și Semion Bulgaru, precum și atacantul din România, internaționalul George Florescu. Din formațiile promovate în anul trecut, doar Anji Mahacikala a reușit să se mențină în eșalonul superior. La această echipă evoluează și internaționalul moldovean, Nicolae Josan.


În ediția 2010 a campionatului din premier Liga va evolua și formația antrenată de cuplul Dan Petrescu - Emil Caras, Kuban Krasnodar. La această formație evoluează moldovenii Stanislav Namașco, Victor Golovatenco și Igor Armaș, precum și atacantul român Gigel Bucur. A doua formație care a promovat este Volga Nijni Novgorod, la care este legitimat fostul jucător al Universității Craiova și Stelei București, Mihăiță Pleșan.


În noua ediție vor juca 14 fotbaliști din Moldova și România


Conform componențelor actuale ale echipelor care vor juca în ediția următoare a campionatului rusesc, în Premier Liga-2010 vor evolua următorii fotbaliști români și moldoveni:


Rubin Kazan - portar Ilie Ciobanu (MDA), atacant Alexandru Antoniuc (MDA);


Dinamo Moscova - fundaș Alexandrui Iepureanu (MDA), mijlocașul Adrian Ropotan (ROM);


Tom Tomsk - mijlocaș Serghei Kovalciuk (MDA);


FC Rostov - fundaș Sorin Ghionea (ROM), mijliocași Stanislav Ivanov și Alexandru Gațcan (ambii - MDA);


Anji Mahacikala - mijlocaș Nicolae Josan (MDA);


Kuban Krasnodar - portar Stanislav Namașco, fundași Igor Armaș și Victor Golovatenco (toți - MDA); atacant Gigel Bucur (ROM);


Volga Nijni Novgorod - mijlocaș Mihăiță Pleșan (ROM).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările