Economie

articolul anterior articolul urmator

Aeroportul Internaţional Chişinău a ajuns deja pe agenda guvernului rus

2
26 Nov 2013 21:57:16
Autor: Ion Preasca
Pista Aeroportului are nevoie de modernizare
Pista Aeroportului are nevoie de modernizare

Guvernul Federaţiei Ruse se arată îngrijorat de situaţia creată în jurul investitorilor ruşi de la Aeroportul Internaţional Chişinău şi i-a împuternicit în şedinţa din 21 noiembrie pe Serghei Lavrov, ministrul de Externe şi pe Serghei Uliukaiev, ministrul Dezvoltării Economice să asigure protecţia drepturilor companiilor ruseşti,

Potrivit unei decizii a Guvernului rus, cei doi miniştri în colaborare cu ministerul Transporturilor de la Moscova ar urma să prezinte şi un raport la acest subiect.

Amintim că la 30 august compania Avia Invest a fost desemnată învingătioare a concursul pentru concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

Fondatorii firmei cu un capital social de 85,1 milioane de lei, divizat în părţi egale sunt societatea pe acţiuni Habarovski Aeroport şi holdingul Kolomenski Zavod. Prima este controlată de familia de miliardari ceceni Bajaev.

A doua face parte din grupul Transmasholding - cel mai mare producător de locomotive, vagoane şi material rulant feroviar din Rusia, la care printre acţionari se numără miliardarul Iskander Mahmudov, dar şi  Serghei Glinca, un prosper om de afaceri moldovean (locul 154 în topul celor mai bogaţi ruşi, cu o avere de 650 de milioane de dolari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Iris IRIS
27.11.2013, 08:36:41

Mesaj pentru Rusia : PE AICI NU SE TRECE ! MAINILE JOS DE PE BASARBIA !

Vladimir Afanasiev
27.11.2013, 09:53:24

Dacă conducerea RM cu adevărat și sincer se vrea în UNIUNEA EUROPEANĂ,aeroportul trebuia să fie închinat (dăruit !!!) UNIUNII EUROPENE, deoarece pe acest petic de pământ,devenind proprietate rusească, te poți pomeni și cu armata a 14-a...