Banca Mondială a prevăzut circa 57 milioane de dolari pentru finanţarea Republicii Moldova în anul 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia financiară internaţională va aloca în anul curent 20 milioane de dolari în cadrul Proiectului "e-Guvernare" şi 37 milioane de dolari pentru proiecte în domeniul protecţiei sociale.

Despre aceasta a anunţat Martin Raiser, Director regional al Băncii Mondiale pentru Moldova, Belarus şi Ucraina în timpul întrevederii cu premierul Vlad Filat, potrivit unui comunicat de al serviciului de presă al Guvernului.


Oficialul de la Banca Mondială a menţionat că ultimul Raport al Băncii Mondiale referitor la implementarea strategiei de parteneriat cu Republica Moldova indică progrese impresionante în ultimul un an şi jumătate, în pofida condiţiilor dificile de activitate cauzate de situaţia politică complicată din ţara noastră pe parcursul perioadei menţionate.
Martin Raiser a confirmat că Banca Mondială va continua să susţină Guvernul Republicii Moldova în implementarea proiectelor şi în promovarea reformelor în domeniile: asistenţă socială, educaţie, justiţie, infrastructură etc. Totodată, Directorul regional al Băncii Mondiale a optat pentru iniţierea unor proiecte noi care vor contribui la îmbunătăţirea climatului investiţional şi vor asigura dezvoltarea sectorului privat în Republica Moldova.
„În viziunea noastră, în următorii doi ani trebuie să purcedem la realizarea proiectelor sociale lansate, dar şi să iniţiem noi proiecte care să aducă rezultate rapide atât în sfera socială, cât şi pentru dezvoltarea business-ului" a spus Martin Raiser, dând asigurări că Banca Mondială va susţine aceste iniţiative.

Premierul Vlad Filat
promite noi reforme

Premierul Vlad Filat a menţionat că, în scurt timp, Guvernul Republicii Moldova va aproba Planului de acţiuni pentru anii 2011-2013, elaborat în baza noului Program de guvernare, după care va urma elaborarea priorităţilor de reformă, proces care va fi consultat pe larg cu partenerii de dezvoltare pentru a identifica condiţiile de acordare a asistenţei din partea donatorilor.

„Printre priorităţi se numără şi îmbunătăţirea climatului investiţional, perfecţionarea cadrului normativ şi administrativ în domeniul dezvoltării afacerilor. De aceea, pentru noi este foarte important să avem asistenţă în ceea ce priveşte expertizarea proiectelor, în special la capitolul impactul de reglementare, precum şi în promovarea reformelor instituţionale", a specificat Vlad Filat.
Portofoliul curent al asistenţei Băncii Mondiale acordate Republicii Moldova se cifrează la 400 mil. dolari şi vizează 20 de proiecte în derulare în diverse domenii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite