Economie

articolul anterior articolul urmator

Cât costă convorbirile între Republica Moldova şi România

0
11 Sep 2015 08:24:01
Autor: Natalia Munteanu
Cât costă convorbirile între Republica Moldova şi România. FOTO: Arhiva Adevărul
Cât costă convorbirile între Republica Moldova şi România. FOTO: Arhiva Adevărul

Legăturile din ce în ce mai strânse dintre Republica Moldova şi România au dus la o creştere a convorbirilor telefonice dintre cele două ţări. Însă tarifele sunt exagerat de mari uneori: juridic România face parte din UE, astfel că din punctul de vedere al tarifelor telefonice Republica Moldova este pusă alături de China, deşi Prutul poate fi depăşit cu o aruncătură de băţ.

Prefixul Republicii Moldova este 00373, iar cel al României este 0040. 
 

Cât costă convorbirile între Republica Moldova şi România: „Moldtelecom”

Operatorul naţional de telefonie fixă al Republicii Moldova este Moldtelecom, care propune două opţiuni de apeluri spre România. Dacă telefonaţi în reţelele fixe, în orice zi de luni până vineri, între ora 8:00-22:00, tariful pentru 1 minut este de 3,20 lei moldoveneşti, iar pentru reţelele mobile un minut costă 6,60 lei moldoveneşti. A doua opţiune este pentru apelurile în zilele de luni-vineri, între ora 22:00-8:00 şi la orice oră în zilele de odihnă, care costă 3 lei pentru un minut pentru convorbori spre fix, respectiv 6,30 lei moldoveneşti pe minut pentru convorbiri pe mobil.
 

Cât costă convorbirile între Republica Moldova şi România: „Moldcell”

Moldcell este un operator de telefonie mobilă din Republica Moldova, la care un minut de convorbiri în reţelele fixe şi mobile costă 4,50 lei moldoveneşti pentru toate apelurile internaţionale spre Europa în orice zi şi la orice oră. 
 

Cât costă convorbirile între Republica Moldova şi România: „Orange Moldova”

Operatorul de telefonie mobilă Orange Moldova, de asemenea, are un tarif unic pentru toate apelurile internaţionale în Europa, indiferent de oră şi zi. Acesta este de 3,50 lei pentru un minut. 
 

Cât costă convorbirile între Republica Moldova şi România: „Vodafone”

Vodafone este o companie de telefonie mobilă din România, la care un minut costă 0,40 euro în reţeaua fixă şi de 0,50 euro în reţeau mobilă. Tarifele sunt valabile pentru orice ţară din Europa. 
 

Cât costă convorbirile între Republica Moldova şi România: „Orange România”

Operatorul de telefonie mobilă Orange România propune pentru reţelele fixe un tarif de 0,372 euro pentru 1 minut şi de 0,558 euro în reţelele mobile. 
 

Cât costă convorbirile între Republica Moldova şi România: „RCS-RDS”

RCS-RDS este cel mai nou operator de telefonie mobilă din România, care are un tarif unic pentru absolut toate apelurile internaţionale fixe de 0,012 euro pentru un minut. Pentru Europa, în reţelele mobile un minut costă 0,024 euro pentru 1 minut. 
 

Cât costă convorbirile între Republica Moldova şi România: „Telekom”

Telekom România este unica companie de telecomunicaţii care are un tarif special pentru apelurile în Republica Moldova. În reţelele fixe un minut costă 0,12 euro, iar pentru cele mobile se taxează cu 0,15 euro pentru un minut. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările