Economie

articolul anterior articolul urmator

Natalia Vrabie şi-a dat demisia de la conducerea celei mai mari bănci din Republica Moldova

2
20 Jun 2013 16:01:09
Autor: Ion Preasca
Natalia Vrabie a fost preşedintele MAIB timp de peste 15 ani FOTO maib.md
Natalia Vrabie a fost preşedintele MAIB timp de peste 15 ani FOTO maib.md

Natalia Vrabie, preşedintele Moldova Agroindbank, cea mai mare bancă din ţară a demisionat. Consiliul Băncii urmează să examineze cererea de demisie.


Informaţia a apărut astăzi, însă cererea de demitere ar fi fost depusă ieri. Serviciul de presă al instituţiei a confirmat informaţia, refuzând să ofere altă informaţie.

Schimbarea conducerii Moldova Agroindbank (MAIB), în special, a preşedintei a fost solicitată de noii acţionari, care au convocat în acest scop şi o adunare generală extraordinară a acţionarilor pentru 28 iunie.

Locul Nataliei Vrabie ar putea fi luat de actualul prim-vicepreşedinte al băncii Serghei Cebotari. Acesta ar fi susţinut şi de grupul de acţionari vechi care deţine un pachet consolidat de 30,6% dintre acţiuni.

Plecarea Nataliei Vrabie, care a condus banca mai mult de 15 ani, semnifică şi sfârşitul unei epoci în istoria MAIB, dar şi a întregului sistem bancar din Moldova.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Angela Iovu
20.06.2013, 18:01:02

La chit fum n-a ridicat astazi isi da demisia , poate ar fi cazul si sa fie sanctionata p/u dezinforamrea privind careva atacuri asupra patrimoniului banicii fara sa scoata in evidenta caracterul frudulos si gestiunea ineficienta a bancii

david mereacre
20.06.2013, 21:20:27

Hâm , interesant

Modifică Setările