Economie

articolul anterior articolul urmator

Circa 30 de afaceri vor fi create şi dezvoltate prin intermediul Programului PARE 1+1

0
22 Jun 2019 10:29:58
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN simbol
FOTO IPN simbol

Circa 30 de afaceri vor fi create şi dezvoltate prin intermediul Programului de Atragere a Remitenţelor în Economie (PARE 1+1). Antreprenorii vor primi până la 250 de mii de lei finanţare nerambursabilă. Beneficiarii au semnat, astăzi, contractele de finanţare în sumă totală de 6,73 de milioane de lei, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), se menţionează că activitatea antreprenorială a companiilor va genera investiţii în economie de circa 17 milioane de lei şi va asigura aproape 70 de locuri de muncă.

Din numărul de beneficiari de finanţări, 20 activează în agricultură. Şase afaceri se vor desfăşura în domeniul prestării serviciilor, iar două în industrie. Totodată, nouă afaceri sunt iniţiate sau administrate de femei, iar şapte vor fi gestionate de tineri.

De la începutul Programului PARE 1+1, au fost aprobate 65 de proiecte investiţionale. În anul 2019, pentru implementarea Programului sunt planificate 40 de milioane de lei din bugetul de stat. Totodată, pentru perioada 1 iunie 2019-31 mai 2020 UE a planificat adiţional 15 milioane de lei prin Programul „Suport pentru întreprinderile mici şi mijlocii din zonele rurale”.

Programul PARE 1+1 activează în baza algoritmului „1+1” – un leu investit din remitenţe este suplinit cu un leu în formă de grant.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii