Economie

articolul anterior articolul urmator

CNAS: Toate pensiile şi prestaţiile sociale în luna martie au fost achitate la timp

0
27 Mar 2019 22:00:31
Autor: Iurii Botnarenco

Toate pensiile şi prestaţiile sociale în luna martie au fost achitate la timp. În total s-au transferat 1.624.496,7 mii lei, anunţă Casa Naţională de Asigurări Sociale într-un comunicat citat de IPN.

Începând cu 1 ianuarie anul curent, au crescut cu 10 la sută pensiile care nu au atins suma de 1.589 de lei, minimul de existenţă pentru pensionari în primul semestru al anului precedent. De majorări au beneficiat peste 453 de mii de persoane.

Cuantumul indemnizaţiei unice la naşterea copilului a fost majorat cu 658 de lei, de la 5.645 la 6.303 lei. Indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 3 ani, în cazul persoanelor neasigurate, a crescut de la 540 la 640 de lei. Indemnizaţia de suport pentru creşterea a copiilor gemeni sau a mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină s-a majorat cu 50 lei.

CNAS informează că din luna februarie s-au mărit, după reexaminare, pensiile pentru 2.817 persoane care s-au pensionat până la 1 ianuarie 1999 şi au realizat un stagiu de cotizare după pensionare de 15 ani sau mai mult.

Persoanele care ridică pensii şi alocaţii sociale o pot face prin intermediul oficiilor poştale până pe data de 23 a lunii. În cazul în care din diferite motive nu au ridicat banii, se pot adresa în luna următoare.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările