Economie

articolul anterior articolul urmator

Compania Dedeman din România vrea să investească în Moldova 30 de milioane de euro

0
27 May 2014 15:25:44
Autor: Victoria Dodon
Cifra de afaceri a lanţului de magazine Dedeman este evaluată la peste 500 demilioane de euro FOTO: Adevărul
Cifra de afaceri a lanţului de magazine Dedeman este evaluată la peste 500 demilioane de euro FOTO: Adevărul

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut astăzi o întâlnire cu preşedintele Companiei Dedeman din România, Dragoş Pavăl, care a anunţat că vrea să investească 30 de milioane de euro în extinderea afacerii la Chişinău.

Compania Dedeman, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău şi specializată în retailul materialelor de construcţii şi al amenajărilor interioare, vor să deschidă două magazine în Capitală, creând astfel 400 de locuri noi de muncă.

„Gândul de a investi în Republica Moldova îl am din anul 2007, tot de atunci vizitez periodic Chişinăul pentru a analiza evoluţia lucrurilor de aici. Deschiderea magazinelor noastre va permite şi dezvoltarea industriilor locale, care vor furniza produsele sale lanţului de retail de materiale de construcţii şi pentru amenajări interioare“,i-a spus Dragoş Pavăl premierului, precizând că, ulterior, va fi deschisă o unitate comercială şi la Bălţi.

Prim-ministrul Leancă a salutat intenţia. „Această investiţie înseamnă locuri de muncă, investiţii în domenii adiacente, o varietate mai mare a materialelor de construcţie. Este o noutate bună, iar eu, împreună cu echipa de investiţie a Guvernului, voi face tot posibilul de a îmbunătăţi mediul de afaceri şi aştept invitaţia la deschiderea primului magazin“, a comentat şeful Guvernului.

Dragoş şi Adrian Pavăl, doi matematicieni plecaţi dintr-o familie modestă din Suceava, au pornit în 1992 cu un butic în Bacău şi au ajuns să domine piaţa magazinelor de bricolaj din România.

La început cei doi fraţi aveau un butic de 16 metri pătraţi în care se vindeau de la sucuri şi gume de mestecat, până la unghiere şi papuci de casă. Acum sunt 30 de magazine uriaşe, întinse pe zeci de hectare, în marile oraşe ale ţării. Dedeman are 6.000 de angajaţi şi este lider detaşat pe segmentul retailerilor de construcţii şi de amenajări.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările