Economie

articolul anterior articolul urmator

Deputat: În luna mai urmează să fie majorate tarifele la resursele energetice

0
9 Apr 2014 13:16:13
Autor: Ion Preasca
Moldova depinde de livrările de energie din Ucraina şi regiunea separatistă FOTO Adevărul
Moldova depinde de livrările de energie din Ucraina şi regiunea separatistă FOTO Adevărul

Simion Furdui, deputat liberal-democrat a criticat dur politica Băncii Naţionale a Moldovei de depreciere a leului şi a susţinut în cadrul unei şedinţe a Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe că din aceste motive în luna mai 2014 trebuie să ne aşteptăm la o scumpire a energiei electrice şi termice

"În urma deprecierii leului din anul 2013 şi de la începutul acestui an preţurile au crescut semnificativ. În această situaţie ne putem aştepta ca în luna mai la o majorare a tarifelor la resursele energetice“, a declarat deputatul.

Simion Furdui a susţinut că Banca Naţională trebuia să prevină Guvernul de aceste efecte, ca acesta să adopte măsuri de pregătire a economiei.

Amintim că un raport anual de revizuire tarifară prezentat la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de compania Gas Natural Fenosa arată că tarifele la energie ar urma să crească cu circa 32%. Astfel costul unui kilowatt-oră ar putea trece de doi lei.

Activitatea Agenţiei a fost blocată până nu demult din cauza unor probleme juridice. După o serie de modificări în legislaţie operate de Parlament la finele săptămânii trecute ANRE ar putea începe examinarea cererilor de majorare a tarifelor la resursele energetice.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii