Economie

articolul anterior articolul urmator

Dezbatere: Programul „Prima Casă” prevede reducerea exodului tinerilor peste hotare

0
24 Feb 2018 09:41:56
Autor: Dan Anghel

Programul „Prima Casă”, iniţiat de către Guvern, va preveni reducerea exodului tinerilor peste hotare, pentru că una dintre necesităţile tinerelor familii este o locuinţă. Această temă a fost dezbătută în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la Canal 2, transmite IPN.

Vicepreşedintele Confederaţiei Sindicatelor, Petru Chiriac, susţine că acest proiect înseamnă un imbold pentru tinerele familii şi acestea vor vedea că statul are grijă de soarta lor. El consideră că rata de împrumut de la bănci ar trebui scăzută de la 9% până la 2-3%. Potrivit lui, acest lucru se practică în ţările dezvoltate. „Nu ar fi bine să stabilim această marjă mai mare deoarece cunoaştem puterea de cumpărare în economia noastră, indicele preţului de consum existent, preţurile la produse alimentare, la mărfuri industriale şi la alte obiecte necesare”, spune Petru Chiriac.
 
Pavel Bortă, director de vânzări la Uniunea Agenţiilor Imobiliare, susţine că piaţa imobiliară actualmente este stabilă, iar preţurile sunt în scădere faţă de anul trecut. Potrivit lui, având în vedere că sunt tot mai multe solicitări pentru achitarea în rate a locuinţelor, acest program este binevenit pentru tineri. Pavel Bortă afirmă că dacă până acum o familie tânără trebuia să plătească prima rată de 30% pentru o locuinţă, în cadrul proiectului, prima contribuţie va fi de doar 10%. Printre avantajele acestui program, Pavel Bortă numeşte reducerea ratei emigrărilor, motivarea tinerilor să lucreze legal în Republica Moldova şi astfel să contribuie la dezvoltarea statului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările