Economie

articolul anterior articolul urmator

Epopeea cu datoria Glorinal continuă. Parlamentul a anulat încă o dată datoria pentru reconstrucţia Mănăstirii Curchi

0
21 Jul 2014 17:04:06
Autor: Adevărul Moldova
Foto Simbol
Foto Simbol

Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege care prevede scutirea companiei de construcţii Glorinal de datoria de circa 25 de milioane de lei faţă de bugetul de stat, transmite IPN.

Anularea datoriei companiei faţă de bugetul de stat se face „în contul stingerii datoriilor formate în procesul de executare a lucrărilor de reconstrucţie şi restaurare a Complexului Monastic Curchi, se menţionează în proiectul de lege.

Mănăstirea Curchi, situată în Codrii Orheiului, este o mănăstire de călugări, una din cele mai însemnate monumente ale arhitecturii basarabene.

Anterior, Parlamentul a mai încercat să scutească Glorinal de datoria faţă de stat, dar liberalii au sesizat Curtea Constituţională, invocând că iniţiativa nu a fost avizată de Guvern. Curtea a declarat legea neconstituţională, iar Parlamentul a revenit la iniţiativă după ce s-a expus pozitiv şi Guvernul.

„În ziua de 12 iulie 2013 erau 12 milioane, pe 24 decembrie 2013 – deja 24 de milioane, iar acum – statul rămâne singur cu păcatul altora în sumă de 39 milioane lei. Se pare ca statul este tras pe sfoară de 39 milioane lei“, a susţinut fostul ministru al Finanţelor Veaceslav Negruţa, pe blogul său.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările