Economie

articolul anterior articolul urmator

Fructele din Cantemir şi Ialoveni, interzise în Federaţia Rusă

0
30 Nov 2018 12:37:05
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Federaţia Rusă a interzis importul de caise, vişine, cireşe, piersici, nectarine, prune şi porumbe proaspete din raioanele Cantemir şi Ialoveni ale Republicii Moldova, din cauza infectării prunelor cu agentul patogen Monilinia fructicola. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a fost informată despre acest lucru printr-o scrisoare a Serviciului federal rus de supraveghere veterinară şi fitosanitară, transmite IPN.

Potrivit ANSA, a fost iniţiată o anchetă de serviciu pentru a stabili trasabilitatea prunelor, se vor analiza documentele şi rezultatele de laborator, iar rezultatele anchetei vor fi publicate.

În funcţie de rezultatele anchetei, ANSA va solicita partenerilor ruşi crearea unei comisii mixte pentru inspectarea depozitelor frigorifice, atât din cele două raioane, cât şi din alte raioane, la alegerea părţii ruse.

Pentru a preveni exportul fructelor infestate cu agentul patogen Monilinia fructicola şi dăunătorul Grapholita molesta, ANSA a obligat exportatorii de fructe sâmburoase în Federaţia Rusă să prezinte rezultatele analizelor de laborator care ar atesta lipsa organismului de carantină pentru statul importator.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările