Economie

articolul anterior articolul urmator

Ignatiev s-a întâlnit la Moscova cu Rogozin. „Controlul intensificat la graniţă duce la blocarea dialogului cu Chişinăul”

1
13 Dec 2015 11:23:44
Autor: Virginia Nica
Tiraspolul, nemulţumit de controlul comun la graniţă FOTO: Adevărul
Tiraspolul, nemulţumit de controlul comun la graniţă FOTO: Adevărul

Controlul comun moldo-ucrainean al tranzitului de mărfuri care este realizat din regiunea transnistreană va duce la degradarea negocierilor cu Chişinăul şi cu partenerii europeni, susţin reprezentanţii Moscovei şi ai Tiraspolului.

Potrivit novostipmr.com, Kievul şi Chişinăul au decis ca să efectueze controlul vamal şi de frontieră la punctele de trecere moldo-ucrainene alături de reprezentanţii Tiraspolului.  „Ministrul de externe” de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, a prezentat rezultatele discuţiilor pe care le-a avut la Moscova cu vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, care se referă în cea mai mare parte anume la această decizie.

Astfel, potrivit lui Ingnatiev, acest control triplu va duce la degradarea dialogului cu Chişinăul şi cu partenerii europeni, va bloca tranzitul mărfurilor şi la pierderi condiderabile din partea exportatorilor din Transnistria. „Nu poţi să îmbunătăţeşti potenţialul de tranzit la mărfurilor dacă intesifici controlul la vamă. Dimpotrivă, acesta poate fi blocat definitiv”, a subliniat şeful diplomaţiei de la Tiraspol.

Estimările autorităţilor ilegale de la Tiraspol privind pierderile înregistrate în urma controlului vamal instituit de Kiev şi Chişinău se ridrică la nivelul milioanelor de dolari, în funcţie de noile reguli stabilite de cele două părţi. Potrivit lui Ignatiev, Rogozin a dat asigurări că proiectele Federaţiei Ruse în regiune vor continua. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mandrean Paul
13.12.2015, 15:44:10

Nu vad niciun motiv ca Moscova sa sustina doleantele teroristilor de la Tiraspol.Eventualul amestec in treburile interne ale Republicii Moldova ar trebui sanctionat imediat si toti cetatenii rusi de pe teritoriul asazisei Republici Transnitriene care indeamna la demonstratii impotriva statului de drept,sa fie adusi in fata Legii.Primul TREBUIE sa fie Rogozin.

Modifică Setările