Economie

articolul anterior articolul urmator

Moldova va beneficia de peste 165 de milioane de DST din partea FMI

0
24 Aug 2021 12:38:42
Autor: Dan Anghel

Republica Moldova va beneficia de 165,3 milioane DST (Drepturi Speciale de Tragere), echivalentul a circa 236 de milioane de dolari, din partea Fondului Monetar Internațional. Decizia a fost discutată în cadrul unei ședințe a prim-ministrului Natalia Gavrilița cu Rodgers Chawani, reprezentant rezident al FMI în Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, alocarea DST oferă active lichide țărilor membre, fără obligații de rambursare sau anulare. Statele nu trebuie să îndeplinească nicio condiționalitate pentru a primi cota lor de DST, respectiv, fiecare țară membră poate utiliza alocarea DST conform necesităților interne.
 
Potrivit Nataliei Gavrilița, Republica Moldova va utiliza resursele alocate de FMI pentru a suplini veniturile la buget şi pentru a oferi suport sectoarelor economice, cu un accent pe întreprinderile mici și mijlocii.
 
Cei doi oficiali au discutat şi despre proiectele noii guvernări de la Chișinău, dar și despre reluarea dialogului pentru memorandumul de politici între FMI și Republica Moldova. În acest context, prim-ministru a invitat misiunea FMI la Chişinău la sfârşitul lunii septembrie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările