Economie

articolul anterior articolul urmator

O companie din Turcia va reabilita drumul Hânceşti-Leova-Cahul-Giurgiuleşti

0
21 Feb 2020 12:50:43
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol
FOTO simbol

Drumul R34 Hânceşti-Leova-Cahul-Giurgiuleşti, cu lungimea de 83 de kilometri va fi reabilitat de o companie din Turcia – Insaat OZKA. Contractul a fost semnat astăzi, valoarea acestuia fiind de 56,5 milioane de euro, credit oferit Moldovei de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), transmite IPN.

Drumul a fost delimitat în două segmente: 42,2 km şi 40,8 km. Termenul de executare a lucrărilor pe întreaga suprafaţă este de trei ani. Acestea vor începe imediat cum antreprenorul va obţine autorizaţia de construcţie. Procedurile vor dura până la patru luni.

Directorul Administraţiei de Stat a Drumurilor, Andrei Cuculescu, a precizat că licitaţia pentru selectarea antreprenorului s-a făcut în octombrie 2019, prin portalul de achiziţii electronice a BERD. Au fost recepţionate 16 oferte pentru primul segment de drum şi 17 oferte pentru cel de-al doilea. 16 dintre companiile participante au înaintat oferte pentru ambele segmente. Au fost eligibili pentru concurs ofertanţii cu o cifră de afaceri nu mai mică de 56 de milioane de euro, cu experienţă în construcţii şi care deţin utilaj special pentru executarea lucrărilor. Compania câştigătoare a oferit cea mai bună ofertă. Pentru Insaat OZKA este primul proiect în Republica Moldova.

Drumul reabilitat va avea un termen de folosinţă de 15-20 de ani.

Este al doilea drum centru-sud care va ameliora esenţial condiţiile de circulaţie, siguranţa în trafic, în paralel cu drumul Chişinău-Giurgiuleşti care acum se află în lucru, a mai spus Andrei Cuculescu.

https://www.ipn.md/ro/insaat-ozka-va-reabilita-drumul-r34-hancesti-leova-cahul-7966_1071665.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii