Economie

articolul anterior articolul urmator

PAS propune 6% TVA pentru HoReCa, din 1 octombrie

0
20 Sep 2021 09:34:21
Autor: Iurii Botnarenco

Un proiect de lege propus de PAS prevede reducerea cotei TVA până la 6% la serviciile de cazare şi la produsele alimentare sau băuturi, cu excepţia producţiei alcoolice, pentru agenţii economici din sectorul HoReCa. Autorii propun aplicarea noilor prevederi din 1 octombrie 2021, transmite IPN.

Potrivit autorilor, iniţiativa vine în urma multiplelor restricţii impuse la desfăşurarea diverselor activităţi, unde prestatorii au suferit pierderi enorme, care s-au reflectat inclusiv în micşorarea salariilor, în reducerea locurilor de muncă sau, în general, s-a soldat cu falimentarea afacerilor.

În luna aprilie, Parlamentul a adoptat o lege organică care prevede cota TVA de 6% pentru sectorul HoReCa pe perioada stării de urgenţă sau pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică. Intrarea în vigoare a legii respective trebuie să survină însă nu mai devreme de şase luni de la publicarea legilor de politică fiscală.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, precizează că legea a fost publicată la 21 mai. Respectiv, ar urma să fie aplicată din 21 noiembrie. Iniţiativa PAS vine să ofere facilitatea pentru sectorul HoReCa mai devreme.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările