Economie

articolul anterior articolul urmator

Petroliştii din R. Moldova, obligaţi de ANRE să anuleze scumpirile nejustificate la carburanţi

0
16 Jun 2021 17:07:55
Autor: Iurii Botnarenco

ANRE obligă titularii de licenţe care activează pe piaţa produselor petroliere să anuleze preţurile majorate nejustificat. În caz contrar, va iniţia procedura de suspendare a licenţelor titularilor care nu se vor conforma, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ANRE, Consiliul de Administraţie al ANRE a aprobat hotărârea privind abaterile la formarea preţurilor pe piaţa produselor petroliere în cadrul unei şedinţe ad-hoc, astăzi, 16 iunie. ANRE a constatat că majorările preţurilor pentru comercializarea produselor petroliere efectuate de către agenţii economici în perioada 14-16 iunie curent sunt în afara cadrului legal.

Potrivit ANRE, odată cu intrarea în vigoare, la data de 14 iunie, a modificărilor la art. 4 al Legii privind piaţa produselor petroliere, titularii de licenţe urmează să stabilească preţurile în baza Metodologiei de calcul şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere, elaborată şi aprobată de către ANRE, ţinând cont de normele generale de calcul şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere principale stabilite în Anexa nr. 2 la Lege.

Astfel, preţurile de comercializare a produselor petroliere stabilite până la data de 13 iunie 2021, ora 24.00, nu pot fi majorate de către vânzători, până la intrarea în vigoare a noii Metodologii aprobate de ANRE, care în prezent se află în proces de înregistrare de stat la Ministerul Justiţiei.

Astfel, în scopul contracarării fenomenului modificărilor ilegale a preţurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere cu încălcarea prevederilor legale, ANRE a obligat toţi titularii de licenţe care au majorat preţurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale şi a gazului lichefiat începând cu 14 iunie 2021, să le anuleze.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările