Economie

articolul anterior articolul urmator

Primăria Chişinău va întocmi o „listă neagră” a antreprenorilor care nu-şi onorează angajamentele

0
13 Sep 2021 12:01:46
Autor: Iurii Botnarenco
Primarul Ion Ceban
Primarul Ion Ceban

Până la sfârşitul anului, municipalitatea va întocmi şi publica o „listă a ruşinii”, o „listă neagră” în care vor fi incluşi agenţii economici care nu-şi onorează angajamentele în cadrul contractelor cu administraţia publică a Chişinăului. Cu o solicitare în acest sens a venit primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul şedinţei operative de la Primărie, transmite IPN.

„Foarte mult îmi doresc să avem o listă a oamenilor care pot lucra şi trebuie să lucreze, iar cei care nu se conformează diferitor standarde, începem cu „lista ruşinii”. Ca să fie clar pentru toată lumea cine, de fapt, nu poate lucra, chiar dacă şi-a adjudecat contractul. Şi aceasta, pentru că sunt companii de nu prea bună credinţă. Aceasta este şi o atenţionare publică în adresa acestor companii”, susţine edilul.

„Oamenii trebuie să înţeleagă că nu poţi lua bani publici şi să faci lucrări de mântuială. Mă adresez pretorilor, Direcţiei transport, care are contracte foarte multe, Direcţiei locativ-comunale, care la fel are contracte foarte multe. Dacă oamenii nu-şi pot onora angajamentele, nimeresc în lista ruşinii, iar dacă situaţia este cu totul proastă, atunci în lista neagă şi să nu mai avem de afacere cu aceste companii”, a mai spus primarul.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările