Economie

articolul anterior articolul urmator

Ruşii vor vor bea de Anul Nou peste un miliard şi jumătate de litri de băuturi alcoolice

0
23 Dec 2010 16:52:58
Autor: Ion Preasca
Ruşii nu renunţă la votcă
Ruşii nu renunţă la votcă

Consumul-record de băuturi alcoolice se va datora faptului că ruşii vor beneficia de zece zile de odihnă în perioada sărbătorilor de iarnă, potrivit prognozelor unor experţi.

În perioada apropiatelor sărbatori de Anul Nou, ruşii vor bea mai mult de un miliard şi jumătate de litri de diferite bauturi alcoolice.

Aceasta în pofida campaniei antialcoolice declarate de stat, anunţă publicaţia rusă RBK Daily.
Potrivit experţilor tendinţele de consum se menţin la nivelul anului trecut, deşi există unele modificări ale preferinţelor. Astfel ruşii vor consuma mai mult vin şi şampanie, dar vor cumpăra mai puţină votcă din magazine. Aceasta nu semnifică că se reduce consumul de votcă. Ruşii pur şi simplu vor cumpăra votcă contrafăcută, din cauza scumpirii cele legale.

Ruşii nu renunţă
la rachiul contrafăcut

Vadim Drobiz, expert la centrul „CIFRRA" estimează că în perioada sărbătorilor de iarnă ruşii vor consuma 100-120 milioane de sticle de şampanie şi circa 100 de milioane de sticle de vin din care 70% vor fi de producţie rusească.
Vor fi consumate şi circa 250 milioane de sticle de votcă legală, cu 5-7% mai puţin ca în anul trecut şi peste 80 milioane de sticle de rachiu contrafăcut. Vadim Drobiz estimează că de sărbători se vor consuma şi circa 100 de milioane de sticle de tot soiul de băuturi surogat, precum lichid de curăţarea băii, alcool tehnic. La acestea se vor adăuga 70 milioane de sticle de tincturi farmaceutice.
Pe segmentul premium se estimează vânzări de 25-30 milioane de sticle de coniac şi patru-cinci milioane sticle de tequila, whisky, gin, rom.
În ciuda frugului ruşii nu vor reduce din consumul de bere, care este estimat la 1,5-2,0 miliarde de sticle de jumătate de litru. Or, mulţi preferă să abea votca cu berea.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările